|

Tatlı devi Nutella'nın acı kaybı

Çikolata devi Nutella'nın varisi 48 yaşındaki Pietro Ferrero, iş gezisi için gittiği Güney Afrika'da taklalar atan bisikletinden savrularak yaşamını yitirdi.

00:00 - 20/04/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:29 - 19/04/2011 Salı
Yeni Şafak
Tatlı devi Nutella'nın acı kaybı
Tatlı devi Nutella'nın acı kaybı

Dünyaca ünlü Nutella'nın üreticisi Ferrero Ailesi yasta. Grubun CEO'su,3. kuşak Pietro Ferrero geçirdiği bisiklet kazası sonucu yaşamını yitirdi. Başta Nutella olmak üzere Kinder ve Ferrero çikolatalarının üreticisi Ferrero Grubu'nun varislerinden 48 yaşındaki Pietro Ferrero, iş gezisi için gittiği Güney Afrika'da taklalar atan bisikletinden yola savrularak yaşamını yitirdi.

İŞ DÜNYASI ŞOKTA

Pietro Ferrero'nun, babası Michele Ferrero ve 30 kişilik tasarım ekibiyle birlikte, Cape Town yakınlarında yeni bir fabrika projesi için Güney Afrika'da olduğu belirtildi. İtalyan iş dünyasından derin üzüntü mesajları verilirken, Dışişleri Bakanı Franco Frattini, "İtalyan sanayisini kaliteli boyuta taşıyan, mükemmellik aramaya devam eden, kendi markasını kabul ettirmek için zor zamanlarda yenilikçi ve kararlılık gösteren bir işadamını kaybettik" diyerek aileye başsağlığı verdi.

KUŞAKTAN KUŞAĞA GELİŞEN ŞİRKET

İtalyan pastacı Pietro Ferrero'nun İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1942'de formülünü bulduğu Nutella 69 yaşında. Monaco'da emekliliğini sürdürmeye karar veren Michele Ferrero ise 1997 yılında yönetimi oğulları Pietro ve Giovanni'ye bıraktı. Dünya gıda pazarında 'Nutella Kardeşler' olarak bilinen kardeşler, yakın zamanda Lüksemburg'da Ferrero International şirketini kurmuştu.


9 milyar avroluk firma

Nutella, Kinder Çikolata ve Kinder Sürpriz Yumurta gibi ürünleri üreten Ferrero Türkiye'deki ilk yatırımı için yaklaşık 10 milyon TL'ye Manisa'dan 140 bin metrekare arazi satın almıştı. Firmanın 30 milyon avro'luk yatırıma hazırlandığı öğrenilmişti. 1946'dan bu yana üretim yapan Ferrero Almanya, İtalya ve Fransa'da sektörünün lider firmalarından. 32 ülkede ürünleri satılan Ferrero'nun piyasa değeri 9 milyar euro. Grubun dünya çapında 36 ticaret şirketi, 15 fabrikası ve yaklaşık 19 bin 600 çalışanı var. Ferrero aynı zamanda Türk fındığının da en büyük alıcısı. Şirketin Hendek'te büyük bir fındık deposu bulunuyor.



13 yıl önce