Tedaviye direnç süreci çıkmaza sürükledi

04:00, 05/03/2026, PerşembeG: Güncelleme: 13:33, 05/03/2026, Perşembe
Yeni Şafak
Tedaviye direnç süreci çıkmaza sürükledi
Fatma Nur Çelik ile kızı Hifa İkra Şengüler

Zeytinburnu sahilinde cansız bedenleri bulunan Fatma Nur Çelik ile kızı Hifa İkra Şengüler, kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Anne kızın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan sürece ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bir rapor sundu. Tüm hukuki ve idari mekanizmaların işletildiği ancak annenin dış yönlendirmeler nedeniyle tedavi ve koruma sürecine direnç gösterdiği belirtildi.


/media/image/placeholder/no-image-placeholder.svg

Zeytinburnu sahilinde denizde cansız bedenleri bulunan Fatma Nur Çelik (30) ile kızı Hifa İkra Şengüler (8), Ümraniye Hidayet Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Anne ve kızının ölümüyle ilgili gündeme gelen “ihmal” iddiaları üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sürece dair ayrıntılı bir rapor sundu. Buna göre, çocuğun sağlık ve güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tüm hukuki ve idari prosedürlerin devreye alındığı ifade edildi. Sağlık tedbiri, danışmanlık tedbiri, hastane yatışı ve acil koruma kararı süreçlerinin mevzuata uygun şekilde yürütüldüğü kaydedildi. Ancak annenin bazı sivil toplum kuruluşları ve avukatlar gibi dış yönlendirmeler nedeniyle tedaviye ve desteğe direnç göstermesinin sürecin sağlıklı ilerlemesini engellediği belirtildi.

ANNE ÇOCUĞUNU HASTANEDEN KAÇIRDI

Rapora göre, Hifa İkra Şengüler hakkında İstanbul Anadolu 2. Çocuk Mahkemesi’nin 1 Mart 2022 tarihli ‘Sağlık Tedbiri Kararı’, Sancaktepe Şehit Prof. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından yürütüldü. 2023 yılında istismar iddiasıyla başlatılan soruşturma dosyasına bakanlık da müdahil oldu. Yargı sürecinin halen devam ettiği belirtildi. 2025 Aralık ayında ‘Danışmanlık Tedbiri’ kapsamında yapılan görüşmelerde annenin çocuğun “iştahsız” olduğu yönündeki beyanı üzerine sağlık birimleri devreye girdi. 2026 Ocak ve Şubat aylarında çocuğun durumunun ağırlaştığı, Koç Üniversitesi Hastanesi’nde yatılı tedavi altına alındığı, serum ve ardından nazogastrik (NG) tüple beslenmeye başlandığı bildirildi. Hastane yönetiminin beyanına göre Fatma Nur Çelik, 26 Şubat'ta çocuğu alarak hastaneden tamamen ayrıldı. Hekimlerin, çocuğun psikiyatrik servisi olan bir hastanede yatılı tedavisinin zorunlu olduğu yönündeki raporlarına rağmen annenin bu süreci reddettiği aktarıldı. Raporda ayrıca, çocuğun böbrek rahatsızlığı bulunmasına rağmen yatış sürecinin dış yönlendirmelerle engellendiği, bunun sonucunda çocuğun bir böbreğini kaybettiği ve tek böbrekle yaşamını sürdürmek zorunda kaldığı bilgisine yer verildi.

VALİLİK ACİL KORUMA KARARI ALDI

Tedavinin yarıda kesilmesi üzerine bakanlık, 2 Mart 2026’da Acil Koruma Kararı için Valilik onayı aldı. Aynı gün çocuğun bulunduğu adrese gidilse de kimseye ulaşılamadı. Gece saatlerinde Fatma Nur Çelik ve kızı Hifa İkra Şengüler’in cansız bedenlerine ulaşıldı.

AVUKATI İNTİHARI BİLİYORMUŞ

  • Raporda, annenin süreç boyunca bazı sivil toplum kuruluşları ve avukatlar tarafından bakanlığa karşı güvensizlik oluşturacak şekilde yönlendirildiği öne sürüldü. Özellikle çocuğun hastaneye yatırılması ve koruma altına alınması sürecinin anneye “çocuğun elinden alınacağı” şeklinde aktarıldığı belirtildi. Raporda ayrıca, Çelik’in intihar kararını avukatına açıkladığı ancak bu konuda herhangi bir önlem alınmadığı iddiası yer aldı. Olayla ilgili adli soruşturma sürerken, Bakanlık hem kendi personeline ilişkin işlemleri hem de dış müdahalelerin etkisini yargı sürecine taşıdı. “İhmal” iddialarının aksine tüm resmi mekanizmaların devreye sokulduğu vurgulandı.

Adana'da kanlı pusu: İş yerinde silahlı saldırıya uğrayan esnaf hayatını kaybetti
Gündem
Adana'da kanlı pusu: İş yerinde silahlı saldırıya uğrayan esnaf hayatını kaybetti
Ankara'da bıçaklanarak öldürülen Hakan Çakır cinayeti davasında mütalaa açıklandı
Gündem
Ankara'da bıçaklanarak öldürülen Hakan Çakır cinayeti davasında mütalaa açıklandı
JASAT İstanbul'da 10 yıl önce öldürülen 2 kadının katillerini sigara izmariti üzerinden buldu
Gündem
JASAT İstanbul'da 10 yıl önce öldürülen 2 kadının katillerini sigara izmariti üzerinden buldu

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026