|

Telefonu bırak faks gönder

Devleti milyonlarca lira zarara uğrattığı iddia edilen hayali ihracat çetesinin teknik takipten kaçmak için faks yoluyla haberleştiği ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:16 - 17/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Hayali ihracat çetesinin teknik takipten kaçmak için izlediği yöntem polisi bile şaşırttı. Emniyetin suç örgütlerini ortaya çıkarmak için başvurduğu telefon dinlemelerinden kurtulmak isteyen suçlular değişik haberleşme yöntemlerini devreye sokuyor. Bu yöntemlerden biri İstanbul'da Mali Şube ekiplerinin yürüttüğü bir hayali ihracat soruşturmasında deşifre oldu. Gümrük memurlarının da aralarında bulunduğu 97 şüpheli hakkındaki hayali ihracat soruşturmasında, polis çete üyelerinin teknik takibe takılmamak için gayret sarf ettiğini tespit etti ve incelemeyi derinleştirdi. Antidamping vergili kumaşları iç piyasaya satan ve hayali ihracatla devleti milyonlarca lira zarara uğratan çetenin telefon yerine faksla haberleştiği ve çete lideri A.G.'nin suç içeren talimatlarını diğer çete üyelerine faks yoluyla ilettiği ortaya çıkarıldı.


POLİS BİLE ŞAŞIRDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün, savcılığa gönderdiği fezlekede, çete üyesi İ.Ü. ile ilgili bölümde “Tekstil firmasının ihracatları ile ilgili konularda teknik takibe olan yüksek duyarlılığı sebebi ile faks üzerinden iletişim kurmakta, çoğu zaman faksla görüşeceğini dahi telefonda söylememektedir” ifadeleri yer aldı. Çetenin gizliliğe verdiği azami dikkat fezlekede şu şekilde anlatıldı: “Diğer şahısların da bu konuda uyarıldığı, açık bilgi verenlere olumsuz tepki gösterildiği ve/veya telefonun kapatıldığı, cep telefonu üzerinden yapılan bazı görüşmelerin yarıda kesilip 'sabit hatlı' telefon ile görüşmeye devam edildiği, bunun yanında teknik takipten kaçınmak amacıyla faks yoluyla görüşmeler yapılarak cevapların da faks yoluyla alındığı anlaşılmıştır.”


DOSYAYA GİRDİ

Bir çete üyesinin elemanına gönderdiği faksta, faturalardaki tarihlerin değiştirilmesini istediği de soruşturma dosyasına girdi. Dosyaya çete lideri olarak gösterilen A.G. ile onun işerini yapan C.Y arasındaki faks trafiği de delil olarak yansıdı.


#İstanbul Emniyet Müdürlüğü
#Çete
#Hayali ihracat çetesi
9 yıl önce