|

TSK açıkladı: Türk askeri İdlib'de

TSK'dan yapılan açıklamada, "TSK görevini angajman kuralları içinde sürdürüyor. 8 Ekim itibariyle keşif faaliyetleri başladı" denildi. Harekatın adı, "Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü" olarak açıklandı.

Yeni Şafak
11:56 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:57 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
TSK, İdlib'de angajman kurallarına göre hareket edildiğini açıkladı.
TSK, İdlib'de angajman kurallarına göre hareket edildiğini açıkladı.

TSK'dan yapılan açıklamada, "TSK görevini angajman kuralları içinde sürdürüyor. 8 Ekim itibariyle keşif faaliyetleri başladı" denildi.

"Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü"
Açıklamada, Suriye'de ateşkes rejiminin takibi amacıyla, garantör ülkelerin silahlı kuvvetlerine mensup birliklerden oluşan
Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü
’nde yer alan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, İdlib bölgesinde icra edeceği harekat kapsamında, gözlem noktaları tesis etmek üzere 8 Ekim itibarıyla keşif faaliyetlerine başladığı bildirildi.
  • Amaç barışı korumak
  • Türkiye, Rusya ve İran’ın garantörlüğünde Astana’da gerçekleşen toplantıların ardından ilan edilen dört çatışmasızlık bölgesinden biri olan İdlib’e yönelik operasyon başlatıldı. Esed rejimi ile muhaliflerin çatışmasını engellemek ve bölgede yaşayan sivillerin korunmasını sağlamak amacıyla başlatılan operasyon için ilk etapta Özgür Suriye Ordusuna bağlı Hamza Bölüğü İdlib’e yöneldi. TSK’nın öncülüğünde başlayan operasyonun en önemli önceliği ise bölgede barış ve istikrarı korumak.
  • TSK destek sağlayacak
  • İlk etapta çatışmasızlık bölgesindeki ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve çatışmaların sona erdirilmesi bekleniyor. Bunun için ÖSO güçleri bölgeye geçerek kontrolü sağlayacak. TSK’ya bağlı birlikler ise ÖSO’ya destek sağlayarak olası çatışmaları önleyecek.




#TSK
#İdlib
7 yıl önce