|

TSK'ya kimyasal silah iftirası atan Şebnem Korur Fincancı: Söylediklerimden pişman değilim

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) 'kimyasal silah kullandı' iftirası atan Türk Tabipleri Birliği(TTB) Eski Başkanı Şebnem Korur Fincancı, "Pişman mısınız" sorusuna yanıt verdi. "Hayır neden pişmanlığım olsun. Ben tıbbi bir değerlendirme yaptım" ifadelerini kullanan Fincancı, 'kimyasal silah' değil 'kimyasal madde var' dediğini söyledi.

22:20 - 13/01/2023 Cuma
Güncelleme: 22:41 - 13/01/2023 Cuma
Yeni Şafak
Şebnem Korur Fincancı.
Şebnem Korur Fincancı.

Geçtiğimiz aylarda terör örgütü PKK'nın yayın organına konuk olan ve TSK'yı 'kimyasal silah' kullanmakla suçlayan TTB'nin eski Başkanı Şebnem Korur Fincancı, cezaevinden çıktı.

Tahliyesinin ardından Deutsche Welle'ye (DW) konuşan Fincancı, "Pişman mısınız?" sorusuna "Hayır." cevabını verdi.

"NİYE PİŞMANLIĞIM OLSUN?"

  • "Hayır, niye pişmanlığım olsun? Ben tıbbi bir değerlendirme yaptım."
    diyen Fincancı,
    "Bir video izledim. Videolardan fotoğraflardan ön tanı süreci işletiriz hekimler. Burada da bir takım belirtiler var. Bu belirtilere baktığımızda da solunum yolundan alınmış bir etken düşünülüyor. Ben de bunun gaz formunda bir madde oluğunu, bu gaz formunun toksik bir gaz madde olması gerektiğini, hatta anlamazlar diye zehirli bir gaz diyorum. Yani gaz olarak bir kimyasal madde var diyorum. Kimyasal silah demiyorum. Bunun kimyasal silah olup olmadığı, kimyasal silahsa yasaklı kimyasal silahlardan olup olmadığı incelenmeli diyorum."
    ifadelerini kullandı.
#Şebnem Korur Fincancı
#TSK
#Kimyasal Silah
1 yıl önce