|

Türkiye'nin evlatları

Türkiye, Şenoba’daki helikopter kazasında şehit olan 13 kahramanına ağlıyor. 43 günlük destansı bir mücadelenin ardından Kato Dağı’nı teröristlerden temizleyip silah depolarını imha eden Tümg. Aydoğan Aydın ve ekibi dualarla son yolculuğa uğurlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/06/2017 Cuma
Güncelleme: 03:39 - 2/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Türkiye'nin evlatları
Türkiye'nin evlatları

Türkiye, helikopter kazasında şehit olan kahramanlarına ağlıyor. Şenoba kırsalında elektrik tellerine takılarak düşen helikopterde bulunan askerler memleketlerinde toprağa verildi. Tümgeneral Aydoğan Aydın, karargâh personeliyle birlikte Şırnak/Şenoba Tugay Komutanlığındaki denetlemelerinin ardından iftarı da burada yapmışlardı. İftar sonrası dönüş için İzmir’den geçici görevlendirilen Cougar tipi helikoptere binen Aydın ve ekibi, saat 20.55’de helikopterin yüksek gerilim hattına takılarak düşmesi sonucu şehit düştü. Şehit 13 askerden, dün ilk olarak Şırnak’taki hastanede otopsisi tamamlanan 7’si memleketlerine uğurlandı.


ŞIRNAK’TA HÜZÜNLÜ TÖREN

Kurmay Albay Gökhan Peker, Jandarma Yüzbaşı Songül Yakut, İstihbarat Binbaşı Koray Onay, Piyade Yüzbaşı Nuri Şener, Kurmay Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak, Astsubay Kıdemli Başçavuş Mehmet Erdoğan, Uzman Çavuş Zeki Koç için 23. Sınır Tümen Komutanlığında düzenlenen törende bakanlar ve Genelkurmay komuta heyeti katıldı. Çok sayıda bakan ve Genelkurmay komuta heyetinin de katıldığı törenin ardından şehitler memleketlerine uğurlandı. Kahramanların silah arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.


OSMANİYE ŞEHİDİNE AĞLADI

Diğer 6 şehidin naaşı ise Ankara Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi incelemeleri sonrası defnedildi. Tümgeneral Aydoğan Aydın, Albay Oğuzhan Küçükdemirkol, Yüzbaşı İlker Acar, Pilot Üsteğmen Aldulmuttalip Kesikbaş, Teknik Başçavuş Fevzi Kıral ve Piyade Uzman Çavuş Hakan İncekar, otopsileri sonrası toprağa verilmek üzere uğurlandı. Piyade Uzman Çavuş Zeki Koç, memleketi Osmaniye’de son yolculuğuna uğurlandı. 3 çocuk babası şehidin eşi Fadıma ve oğlu Ali Can, Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Zeynep ve baba Ali Koç güçlükle sakinleştirildi. Daha sonra köy mezarlığında düzenlenen cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarıyla Maliye Bakanı Naci Ağbal da katıldı.

ÇOCUKLARI BIRAKAMADI

Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın emir astsubayı Kıdemli Astsubay Başçavuş Mehmet Erdoğan (47) ise Kayseri’de toprağa verildi. Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, şehidin eşi Rüya Erdoğan ile çocukları Burak ve Emre Erdoğan’a başsağlığı diledi. Törende fenalaşan şehit babası Şahin Erdoğan’a sağlık ekipleri müdahale etti. Tabutun başına gelen şehidin eşi Rüya ve oğlu Burak Erdoğan uzun süre gözyaşı döktü. Top arabasıyla Kayseri Garnizonu ve Hava Şehitliği’ne götürülen şehit Erdoğan’ın naaşı burada defnedildi. Şehit Binbaşı Koray Onay’ın cenaze töreni ise Çanakkale’deydi. Onay’ın naaşı Gazi Süleyman Paşa Camii’nde kılınan namazın ardından Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katıldığı törenle toprağa verildi.

Dağlarda bir ömür

Helikopter kazasında neredeyse tüm kurmay kadrosuyla birlikte şehit düşen 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, bugüne dek yürüttüğü operasyonlarla teröristlerin korkulu rüyası oldu. 1987’de Kara Harp Okulundan mezun olduktan sonra askerlik hayatı boyunca hep kritik makamlarda bulunan Aydın, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda (ÖKK) Tim Komutanlığı, Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda Harekât Şube Müdürlüğü, ÖKK’da Tabur Komutanlığı ve Kurmay Başkanlığı, Gökçeada’da Komando Alay Komutanlığı ve Kayseri Komando Tugay Komutanlığı gibi önemli görevler üstlendi.

DARBEYE KARŞI DURDU

15 Temmuz FETÖ darbe girişimini, görevde olduğu Hakkari’de öğrenen Aydın, Kayseri’deki birliğini arayarak ‘bir tek erin dahi kışla dışına çıkmayacağı’ emrini verdi. Tümgeneralliğe terfi ettirilen Aydın son olarak bölücü terör örgütü üyelerinin kullandığı mağara ve sığınakları imha etmek için İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan’da başlatılan operasyonları sevk ve idare ediyordu.

Bu ülke seni unutmayacak

Teröristlerin kabusu kahraman Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın cenaze töreni, Ankara’daki Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde yapıldı. İkindi namazı sonrası düzenlenen törene, şehidin babası Ahmet Aydın, annesi Hamide Çolak, eşi Nuray Aydın, oğulları 20 yaşındaki Berkay ile 11 yaşındaki Tuna’nın yanısıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bazı bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Aydın’ın naaşı Cebeci Askeri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Aydın’ın tabutunu bir süre Cumhurbaşkanı Erdoğan da omuz verdi.


Aslan yürekli melek

Türkiye’nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut, memleketi Malatya’da gözyaşları içinde toprağa verildi. Helikopterde kazası şehitlerinden Yakut’un cenazesinde devre arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Törene annesi Sebahat ve şehidin kardeşleri dışında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve birçok siyasi katılırken, kızının fotoğrafını Bakan Kaya’nın yakasında gören şehit annesi, fotoğrafı öpüp bakana sarıldı. Bu sırada çevrede bulunan şehidin kadın devreleri de gözyaşlarına hakim olamadı. “Kızım sen bana kıyamazdın, beni neden bıraktın?”, “Ben sensiz ne yapacağım, kızım gitme” diye ağıt yakarak sinir krizi geçiren şehidin annesi Yakut’a sağlık personeli müdahale etti. Kızını tek başına, babasız olarak güçlükle büyüttüğünü gözyaşları içinde anlatan şehidin annesi, “Ben şimdi hem öksüz hem yetim kaldım. Kızım ya gitmesin ya beni de götürsün” dedi.


FETÖ İLE SAVAŞTI

2013 yılında FETÖ’nün kumpası sonucu çok sevdiği mesleğinden uzaklaşmak zorunda kalan Songül Yakut, girdiği hukuk mücadelesini kazanarak beraat etmiş ve 2015’te geri döndüğü TSK’da terfi ettirilerek yarbay rütbesiyle Şırnak’a tayin edilmişti. 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığında Harekat Merkez Amiri olarak görev yapan Yakut’un FETÖ’ye karşı hukuk mücadelesini anlatan avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, şehit Yarbay için “Melekler gibi uçtu gitti. Melek gibi bir kızdı o. Kaburgası sağlam, dik duran aslan yürekli bir kızdı o” ifadelerini kullandı.


#Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#PKK
#Kato
7 yıl önce