|

Yavrumu geri verin

Oğlu Samed’in 11 yaşındayken eski eşi Harun Angun tarafından Rakka’ya kaçırıldığını belirten Tuğba Şeker, 2 yıldır her yolu denediğini ancak sonuç alamadığını söyledi. Şeker, şu anda 14 yaşında olan oğluna kavuşmak için yetkililerden destek bekliyor.

Yılmaz Bilgen
04:00 - 14/10/2018 воскресенье
Güncelleme: 02:23 - 14/10/2018 воскресенье
Yeni Şafak
Anne Tuğba Şeker
Anne Tuğba Şeker

Hollanda’nın Lahey kentinde yaşayan ve oğlu 11 yaşında iken eski eşi tarafından Rakka’ya kaçırılan anne çocuğunu arıyor. Hollanda vatandaşı Harun Angun ile 2002’de evlenen Tuğba Şeker 2004’te doğan oğlu Samed’le en son oğlu ile 2016 yılı Haziran internet üzerinden konuştuğunu ve 2 yılı aşkın süredir haber alamadığını söyledi.


AYIRLDIĞI EŞİ KAÇIRDI

Eşinden şiddetli geçimsizlik nedeni ile 2008 yılında ayrıldığını belirten Şeker, Angun’un 2013’de Suriye’ye geçtiğini söyledi. Acılı anne, “Oğlumu 2015 yaz tatilinde Türkiye’ye gönderdim. Babası oğlum Samed’i Gaziantep’te yaşayan ailemden kısa süreliğine görmek için aldı. Ancak oğlumu alarak Suriye’ye kaçırdı” şeklinde konuştu.


RAKKA’YA GELMEZSEN GÖREMEZSİN DEDİ

Oğlu Samed’in Suriye’ye kaçırıldığını öğrendiğinde dünyasının yıkıldığını ifade eden Şeker, “Ayrıldığım eşim bana sende gel, Türkiye’de yaşayanlar kafir olur, burada yeniden nikahlanalım teklifinde bulundu. Aksi durumda bir daha çocuğumu göremeyeceğimi söyledi. Ancak kendisinin Suriye’ye gittikten sonra 3 farklı kadınla evlendiğini öğrendim. Rakka’ya gitmek ve oğlumu getirmek için birkaç girişimde bulundum ancak başarılı olamadım” dedi. Şeker, şöyle devam etti: “Eski eşimin Suriye’deki son hanımı olduğunu söyleyen Sara isimli kadın 23 Haziran günü aradı ve ‘Oğlun ABD bombardımanında öldü, ben cenazesini gördüm sen artık bir şehit annesi oldun’ dedi. Samed’in babası Harun’un da Samed’ten 2 hafta önce Rakka kırsalında çatışmada öldüğünü söyledi. Ancak fotoğraf, ya da benzeri delil göndermedi.”

ÖLÜ YA DA DİRİ İSTİYORUM

Şeker, “Samed öldü ise naaşını, sağ ise kendisini getirmek için mücadele edeceğim. En büyük umudum Türkiye. Başta Başkanımız Erdoğan olmak üzere herkesten yardım bekliyorum” dedi.

#Tuğba Şeker
#Rakka
#DEAŞ
6 лет назад