|

Yaz Kur’an kursu heyecanı başlıyor

Eğitim döneminin sona ermesiyle yaz Kur’an kursları hazırlıkları da başladı. Her sene Diyanet tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, bu yıl 22 Haziran’da başlıyor. 9 hafta devam edecek kurslar için kayıtlar 15 Haziran’dan itibaren yapılacak. Öğrenciler için özel olarak hazırlanan kitaplar bu yıl da ücretsiz verilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 14/06/2015 Pazar
Güncelleme: 00:10 - 14/06/2015 Pazar
Yeni Şafak

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki öğrencilerin karne alarak 3 ay sürecek yaz tatiline girmesinin ardından yaz Kur'an kursları başlıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen, 22 Haziran'da başlayacak ve 15 Haziran'dan itibaren kayıt yaptırılacak olan yaz Kur'an kursları, 9 hafta sürecek. Her yaş grubundan öğrenciler yaz Kur'an kurslarında eğitim-öğretim görebilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nca gönderilen “Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları”ndaki şartları taşıyan kurslarda, ayrıca yaz döneminde 4-6 yaş sınıfları açılabilecek. Bu sınıflarda söz konusu uygulama esaslarındaki şartları taşıyan öğreticiler görev yapacak.



KİTAPLAR BU YIL DA ÜCRETSİZ


Diyanet tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. “Dinimizi Öğreniyoruz I-II-III” kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek. Yaz Kur'an kurslarına katılmak isteyen engellilere, her ilde en az bir cami ya da Kur'an kursunda eğitim verilecek.



AİLELER SÜRECE DAHİL OLACAK


Kurslarda, eğitim ve öğretim etkinlik ve verimliliğini artırmak için çeşitli faaliyetler düzenlenecek. Eğitim-öğretim süresince, “Her Hafta Bir Ayet, Her Hafta Bir Hadis, Her Hafta Bir İlahi” belirlenerek öğrencilerin o hafta içerisinde bunları öğrenmeleri sağlanacak. Diğer taraftan “Veli-Öğrenci-Kur'an Kursu Öğreticisi” buluşmalarıyla ailelerin eğitim sürecine dahil olması sağlanacak.



ETKİNLİKLER DÜZENLENECEK


Yaz kurslarında eğitim gören öğrenciler Kur'an eğitiminin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinlikler de bulunabilecek. Ayrıca ramazan ayında öğrencilere yönelik iftar gibi programlar ile gezi, piknik gibi sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenecek.



Özel internet sitesi hazır


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocukların eğitimlerini evde de sürdürmelerine yönelik bir internet sitesi de tasarlandı. Sitede “Dinimi Öğreniyorum”, “İbadetlerim”, “Kur'an Öğreniyorum”, “Biricik Peygamberim”, “Su Gibi Aziz Değerlerim”, “Dünyanın Farkındayım”, “Bir Dünya Kitap” ve “Hünerli Ellerim” gibi başlıklarla çocuklarıneğlenirken öğrenmelerini sağlayacak içerikler


hazırlandı.


#kuran kursu
#yaz kuran kursu
#diyanet
9 yıl önce