|

Zaman şehide Quaresma kadar değer vermedi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki kanlı saldırıda 32 vatandaşın öldürüldüğü gün, Adıyaman'da PKK'lıların ateş açması sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Müsellim Ünal dün toprağa verildi. Gülen grubunun yayın organı Zaman ise şehidin son yolculuğunu birinci sayfadan duyurmadı. Benzer tavrı PKK'yı koruyan yayınlar yapan Taraf, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri de gösterdi.

Yeni Şafak
11:45 - 22/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 13:25 - 22/07/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Suruç katliamının olduğu gün Adıyaman'da PKK'nın hain saldırısıyla şehit edilen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal, dün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.



Paralel yapının yayın organı Zaman ve benzeri yayın yapan bazı gazeteler Şehit Onbaşı'nın cenaze törenini ilk sayfadan duyurmadılar. Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardo Quaresma'yı ana sayfasından duyuran Zaman, Şehit Ünal'a o değeri vermedi. Taraf gazetesi de PKK yanlısı yayınlarını taşıdığı ana sayfasında Şehit Onbaşı'nın son yolculuğa uğurlandığı haberine yer vermedi.



Cumhuriyet gazetesi de Şehit Ünal'a yer ayırmazken, "Göz göre göre katliam" başlığıyla saldırıya ilişkin devleti sorumlu tuttu. Şehidimizin cenazesine tek satır ayırmayan Birgün gazetesi de IŞİD'in yaptığı katliamı, "Cihatçı saldırı" olarak niteledi.








#şanlıurfa
#suruç
#zaman gazetesi
#pkk
9 yıl önce