|

'18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'ne doğru

"Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenecek festival, 29 Eylül'de kortej yürüyüşüyle başlayacak. Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yaptığı açıklamada, festival hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Yeni Şafak
10:28 - 22/08/2017 Salı
AA
"Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenecek festival, 29 Eylül'de kortej yürüyüşüyle başlayacak.
"Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenecek festival, 29 Eylül'de kortej yürüyüşüyle başlayacak.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "En iyi korunan 20 kent" arasında bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, "Kültürel Miras ve Korumacılık" temasıyla düzenlenecek "18. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali", 29 Eylül'de kortej yürüyüşüyle başlayacak.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yaptığı açıklamada, festival hazırlıklarının devam ettiğini söyledi.

Ses getirecek bir etkinlik yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Ürkmezer, "Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, kültür ve sanat camiasında bilinen bir organizasyon. Bir organizasyon yapıyorsanız, vatandaşı onun içine katmazsanız, vatandaşın katkısını belirli bir noktada tutmuş olursunuz. Amacımız vatandaşı da bu işin içine katmak. Bundan sonra yapılacak festivallere geniş katılım sağlamak için çalışmalara daha erken başlayacağız" diye konuştu.

Festivalin 29 Eylül'de kortej yürüyüşüyle başlayacağını aktaran Ürkmezer, 1 Ekim'de sona erecek festivalde çeşitli gösteriler yapılacağını belirtti.

#Altın Safran Belgesel Film Festivali
#Fatih Ürkmezer
7 yıl önce