|

Beş cübbeli hoca

Merhum Necmettin Erbakan’ın devrine ve geleceğe etkisini kendi sözleri ile anlatan ‘Erbakan Etkisi’ adlı kitap, Hoca’nın çok şey sığdırdığı ömrüne ışık tutuyor.

Haber Merkezi
04:00 - 28/02/2019 الخميس
Güncelleme: 02:51 - 28/02/2019 الخميس
Yeni Şafak
Necmettin Erbakan
Necmettin Erbakan

Yol arkadaşı Necmettin Aydın tarafından kaleme alınan kitap Erbakan’ın çocukluğundan siyasetin zirvesine tırmanışını on başlık altında anlatıyor.

HİTABET USTASI ERBAKAN

Kitapta Erbakan, motor teknolojisine katkısı, milli sanayi hamlesine ilişkin duruşu, manevi bilimlerdeki birikimi, siyasetteki ustalığı ve liderler yetiştiren kimliği nedeniyle ‘Beş cübbeli Hoca’ benzetmesiyle tarif ediliyor. Erbakan’ın plan, icraat, yönetim ve hitabet ustalığı gözler önüne seriliyor.


HAYAT ÖRNEĞİ

Eski Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Necmettin Aydın, söz konusu kitabın arka kapağında ise Erbakan’ın ‘etki-devrimini’ Hoca’nın içten yanmalı motorlarla dünya hayatını mukayese ettiği sözleri ile şöyle özetliyor:

‘ÖYLE BİR PATLAMA YAP Kİ’

“Merhum Erbakan, ‘Dinle, sana dizel motoru nasıl çalışır anlatayım. İlk yanmanın olacağı bölüme önce yakıt doldurulur ve sonra akım verilir. Akımın etkisi ile yakıt moleküllere ayrışarak yoğunlaşır, sıkışır, yanar ve patlar. Bu ilk yanma çok kısa sürer ve kendinden sonraki tüm yanmaları yapar, yani motor çalışır. İşte sen, öyle bir ilk yanma-patlama (öyle bir iş) yapmalısın ki, kendinden sonraki bütün yanmaları-patlamaları yapsın.”

‘DÜNYA İLK YANMA YERİDİR’

“Bu dünya hayatı da çok kısadır. İlk yanma yeridir. Eğer bu dünyada yanmayı başarırsan öbür alem de de ebedi aydınlığa mutluluğa kavuşursun.’ Erbakan etkisi-devrimi dediğimiz bu örnekte bizzat kendi anlattığıdır. Yaptığı her şey hep ilk yanmadır.”



#Necmettin Erbakan
#Erbakan Etkisi
#Kitap
٪d سنوات قبل