|

Bu imamlar çok farklı

Meslekleri kadar farklı uğraşlarıyla da dikkat çeken imamların birbirinden ilginç hikayeleri Ramazan ayında TRT1 ekranlarında seyirciyle buluşacak. 'Gönül Köprülerimiz' isimli 29 bölümlük belgesel 17 Haziran'da başlıyor.

Yeni Şafak
15:19 - 11/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 15:52 - 11/06/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Her biri farklı şehirlerde yaşayan ve birbirinden ilginç yetenek ve uğraşlarıyla dikkat çeken imamların hikayeleri belgesele konu oldu. “Gönül Köprülerimiz" adını taşıyan ve Ramazan ayı boyunca her gün TRT1'de yayınlanacak olan belgesel, Türkiye'nin farklı illerinde imamlık yapan 29 ismin şaşırtıcı yeteneklerini gün yüzüne çıkartacak.



Müzisyen de var dalgıç da

17 Haziran'da ilk bölümü yayınlanacak olan belgesel, 29 imamın birbirinden ilginç hünerlerini sergileyecekleri bir ilk yapım olma özelliğini taşıyor. TRT1 ekranlarından izleyici ile buluşacak belgeselde ressamından güreşçisine kısa film çekeninden müzik albümü çıkaranına kadar pek çok farklı yetenek ve uğraşa sahip imamların birbirinden ilginç hayat hikayeleri ekrana taşınacak.


İstanbul, Ankara, Çankırı, Bolu, Kütahya, Rize, Manisa, Samsun, Karabük, Denizli, Şırnak, Kars ve Van'ın da aralarında bulunduğu birçok ilde çekimleri yapılan belgesel, herhangi bir metne bağlı kalmaksızın hikayeleri yine imamların kendi dilinden aktarıyor.



"İmamlarımız çarpıtıldı, horlandı"

Belgeselin genel yönetmenliğini üstlenen Mesut Uçakan, projenin amacı ile ilgili olarak şunları söylüyor; “İmamlarımız, yıllardır, çarpık bir batılılaşma hareketi içerisinde şiirlerde, romanlarda, film ve dizilerde gerçeğinin aksine, bilinçli olarak çarpıtıldı, horlandı, üfürükçü karakterler olarak resmedildi. Oysa, imam dediğimiz şahsiyet; bizim medeniyetimizde, önderdir, yol göstericidir, sosyal ve kültürel pek çok faaliyet içinde olan çağdaş algıya sahip alim ve arif bir şahsiyettir. Ancak, son tahlilde halktaki imam algısının çarpıtılmasının yanı sıra imamlarımızın da salt namaz ve vaaz denklemi dışına çıkamadığını kabul etmek gerekir. Bu program bize, bu denklemin dışına çıkmayı başaran, çağdaş sanatlarla ve ilginç uğraşılarıyla halka ve gençliğe öncülük eden imamlarımızı tanıtacak. Bir imamın beste yapışı, dalgıçlık yapışı, dijital teknoloji ile uğraşması, kısa film çekmesi büyük ilgi çeken ve henüz ele alınmamış bir konu. Bu program bu boşluğu layıkıyla doldurmaya çalışacak."


#Gönül Köprülerimiz
#TRT1
#İmam
9 yıl önce