|

Giuseppe Donizetti evinde anıldı

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan: "Bu hafta içerisinde 5. Donizetti Paşa Ödülü'nü törenle vereceğiz. Öncesinde Donizetti Paşa'nın Beyoğlulu olduğunu, burada yaşadığı apartmana bir plaket çakmak süretiyle onun hatırasını yad ettik" açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak
11:55 - 3/12/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:05 - 3/12/2014 Çarşamba
AA
Türkiye ile Batı Müziği arasında köprü olan İtalyan asıllı müzisyen Giuseppe Donizetti, ölümünün 158. yılında, Beyoğlu Asmalımescit'te yaşama veda ettiği apartmanın önünde düzenlenen etkinlikle anıldı.


Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, burada yaptığı konuşmada, Donizetti'nin Beyoğlu'ndaki bu mekanda hayatının 28 yılını geçirdiğini söyledi.


Onun vefatından sonra yaşadığı binanın yıkıldığını, yerine ikinci jenerasyon olarak şu an bulunan apartmanın yapılmış olduğunu ifade eden Demircan, "Ancak bu noktada yaşamış bir şahıs ve onun isminin anıldığı bir apartman" dedi.


Beyoğlu'nda kütür sanat anlamında müziğe de önem verdiklerini kaydeden Demircan, "Bir yandan 'Itri Ödülü'nü, öte yandan klasik batı müziğinin temsilcisi olan Donizetti Paşa ödülünü vermeye ve müsikiyle de ilgilenmeye gayret ediyoruz.  Bu hafta içerisinde de '5. Donizetti Paşa Ödülü'nü 4 Aralık tarihinde Pera Palas Oteli'nde düzenlenecek törenle vereceğiz. Öncesinde Donizetti Paşa'nın Beyoğlulu olduğunu, burada yaşadığı apartmana bir plaket çakmak süretiyle onun hatırasını yad ettik" diye konuştu.


Demircan, daha sonra Donizetti'nin Asmalımescit'te 1856 yılında yaşama veda ettiği apartmana, hazırlanan plaketi çaktı.


Türk tarihine "Donizetti Paşa" olarak geçen, Osmanlı bandolarına baş eğitmenlik görevinde bulunan Giuseppe Donizetti adına düzenlenen "Donizetti Klasik Müzik Ödülleri" 4 Aralık tarihinde sahiplerini bulacak.
#Donizetti Paşa
#Beyoğlu
#Asmalımescit
#Demircan
9 yıl önce