|

Göbeklitepe turizmine müze dopingi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle turizmde hareketli günler yaşayan Şanlıurfa'da, müze kompleksi haftanın her günü ziyaret edilebilecek.

Yeni Şafak
13:41 - 4/04/2019 Perşembe
Güncelleme: 13:45 - 4/04/2019 Perşembe
AA
Şanlıurfa Müze Kompleksi
Şanlıurfa Müze Kompleksi

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri olan ve 2019'un "Göbeklitepe Yılı" ilan edilmesiyle yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak ziyaret etmeye başladığı Şanlıurfa, 70 bin eseri bünyesinde barındıran Şanlıurfa Müze Kompleksi pazartesi günleri de ziyaret edilebilecek.

Türkiye'nin en büyük müzesi

Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, Göbeklitepe ile kentte yoğun bir turizm hareketliğinin yaşandığını söyledi. Tarihi ören yerinden çıkarılan eserlerin "Türkiye'nin en büyük müzesi" unvanına sahip Şanlıurfa Müze Kompleksi içerisinde sergilendiğini belirten Aslan, yerli ve yabancı turistin kentteki en önemli uğrak noktalarının başında müzenin yer aldığını ifade etti.

Türkiye genelinde müzelerin pazartesi günleri kapalı olduğunu hatırlatan Aslan, Kültür ve Turizm Bakanlığının talimatıyla bu yıl Şanlıurfa Müze Kompleksi'nin haftanın 7 günü açık kalacağını belirtti.

"Göbeklitepe yılı" dolayısıyla müzenin pazartesi günleri de ziyaret edilebileceğini anlatan Aslan, şöyle devam etti:

  • "2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesinin akabinde Şanlıurfa'da turizm hareketlendi. Bakanlığımız tarafından Şanlıurfa Müze Kompleksi'nin 1 Nisan itibarıyla Pazartesi günleri de açık tutulması kararlaştırıldı. Artık Pazartesi günleri açığız, müzemize yoğun bir talep var. Özellikle seyahat acentelerinin ve ilimize gelmeyi planlayan turistlerin pazartesi günleri müzemizin açık olduğunu bilmelerini istiyoruz. Gerçekten çok güzel ve büyüleyici olan müzede yaklaşık 70 bin eserimiz var. Başta Göbeklitepe gibi insanlık tarihine yön veren dönemlere ait eser ve imitasyonlar ziyaretçilere geçmişe yönelik fikir edinebiliyor. Burada ziyaretçiler 5 bin yıllık oyuncakları görmek isteyenleri, canlandırmaları ve animasyon salonlarını görmek isteyenleri pazartesi günleri de müzemize bekliyoruz."
#Göbeklitepe
#İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan
#müze
#Pazartesi ziyareti
#Şanlıurfa
5 yıl önce