|

'Gül tükendi ben tükendim' demişti: Kıvırcık Ali aramızdan ayrılalı 8 yıl oldu

Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Kıvırcık Ali ölümünün 8. yılında anılıyor. Gül Tükendi Ben Tükendim, Isırgan Otu, Üçüncü Gurbet, Hepimize Yeter Dünya albümleriyle tanınan Kıvırcık Ali, geçirdiği trafik kazası ardından hayatını kaybetti. Vefatıyla sevenlerini üzen Kıvırcık Ali'nin babası da oğlunun doğumundan 37 gün önce vefat etmişti.

Yeni Şafak
09:42 - 11/01/2019 الجمعة
Güncelleme: 12:15 - 11/01/2019 الجمعة
Yeni Şafak
Vefatıyla sanat dünyasında eksikliği doldurulmayan sanatçı Kıvırcık Ali vefatının 8. yılında anılıyor.
Vefatıyla sanat dünyasında eksikliği doldurulmayan sanatçı Kıvırcık Ali vefatının 8. yılında anılıyor.

Türkülerin sevilen sesi Kıvırcık Ali, 8 yıl önce Çatalca'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetmişti. Vefatıyla sevenlerini üzen Kıvırcık Ali'ni babası Aşık Ali de oğlunun doğumuna 37 gün kala trafik kazası geçirerek hayatını kaybetmişti.

Kıvırcık Ali kimdir?

Türk halk müziği sanatçısı Ali Özütemiz ya da bilinen adıyla Kıvırcık Ali, 11 Ekim 1968 tarihinde Tokat’ta dünyaya geldi. Aşık Ali adlı bir halk ozanının oğludur. İlkokulu bitirdikten sonra okumadı. 1983 yılında İstanbul'a geldi ve saz yapım atölyesinde çalışmaya başladı. Bu sırada katıldığı bir ses yarışmasında aşıklama dalında birinci oldu.


Bir yandan konfeksiyon bir yandan sanat

Bir yandan konfeksiyon atölyesinde çalışırken, solfej dersleri alarak ve düğünlerde saz çalarak müzikle ilgisini sürdürdü. 1992 yılında Aşık Nuri Yücel'in Hapishane Ranzaları 2 isimli albümüne bağlamasıyla katılarak ilk profesyonel stüdyo çalışmasına başlamış oldu.


1994-1998 yılları arasında yaptığı albümler piyasaya sürülmedi fakat bu sürede başta Aşık Nuri Yücel olmak üzere birçok sanatçının albümünde sanat yönetmenliği yaptı.

Gül tükendi ben tükendim ile kulakların pasını sildi

1995'te iki arkadaşı ile birlikte Grup Turnalar'ı kurdular ve Türkülerden Türkülere Yol Eyledik ve Türküler Kimliğimiz adlı iki albüm çıkarttılar. 1999'da ilk solo albümü “Gül tükendi ben tükendim”i hazırladı ve aynı sene İber Müzik etiketiyle piyasaya sürüldü. Türkiye'de ve Almanya'da çok sayıda konser verdi, televizyon programlarına katıldı. Bestelerini birçok sanatçı seslendirdi. "Kıvırcık Ali" olarak bilinen sanatçı 11 Ocak 2011 tarihinde saat 5.30'da kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. İstanbul, Hadımköy'deki Gülbahçe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Havalimanına giderken aracıyla takla attı

Ali Özütemiz, Beşiktaş'daki bir stüdyoda repertuar çalışması yaptıktan sonra Büyükçekmece Güzelce'de ki evine döndü. Ardından TRT Ankara'da bir programa katılmak için havalimanına gitmek üzere yola çıktı. Tepecik bağlantı yoluna geldiği sırada yolun çamurla olması nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybederek takla attı. Ağır yaralanan 42 yaşındaki sanatçı otomobilden itfaiye ekipleri tarafından çıkartıldı, ardından sağlık ekipleri müdahale etti. Ancak kurtarılamadı.


İki çocuk babası olan Kıvırcık Ali'nin eşi bir aylık hamileydi
#kıvırcık ali
٪d سنوات قبل
default-profile-img