|

İlahiler barış mesajı verecek

Mevlana, vefatının 743. yılı dolayısıyla İstanbul'da da etkinliklerle anılıyor. En büyük Şebi Arus töreni 24 Aralık'ta Ülker Sports Arena'da gerçekleşecek. Bugün ise Metris Cezaevi mahkumları bir sema gösterisi sunacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/12/2016 Cuma
Güncelleme: 23:45 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Mevlana Celaleddin-i Rumi vefatının 743'üncü yılında Konya'nın yanısıra İstanbul'da da etkinliklerle anılıyor. Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında yapılan etkinlikler bu yıl "Birlik Vakti" temasıyla gerçekleşiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla AdStation tarafından organize edilecek gecede Alişan, Rafet El Roman, Yusuf Güney, Sami Özer, Eşref Ziya, Özgün ve Bekir Köse, Grup Tillo, Alper Kış gibi isimler Türk Tasavvuf müzikleri, ilahileri seslendirilecek ve şiir performanslarını sergilenecek. Organizasyon sorumlusu Muhittin Palazoğlu, "Özellikle içinde bulunduğumuz bu zor zamanlarda Mevlana'nın dostluk, kardeşlik ve barış mesajları büyük önem taşıyor" dedi.



CEZAEVİNDE SEMA


Esenler Belediyesi ise bugün 4.kez Metris Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü ve tutuklularla Şeb-i Arus etkinlikleri gerçekleştirecek. Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde de 18 Aralık Pazar günü düzenlenecek "Sır" projesi ile Selçuk Yöntem'in sesinden Mevlevi ayini ve sema töreni yapılacak.



#Mevlana
#Şebi Arus
7 yıl önce