|

İsrail’in zulmü fotoğraf karelerinde

Başakşehir Millet Bahçesi’nde Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında anlamlı bir sergi açıldı. Filistin’de yaşanan zulmü gözler önüne seren fotoğraf sergisi, yıllardır bitmeyen işgale dikkat çekiyor.

00:00 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 01:42 - 1/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
“Esaretin Altında Filistinliler Sergisi” 29 Kasım’da Başakşehir’de açıldı.
“Esaretin Altında Filistinliler Sergisi” 29 Kasım’da Başakşehir’de açıldı.

Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında hafızalara yer eden fotoğraflardan oluşan “Esaretin Altında Filistinliler Sergisi” 29 Kasım’da Başakşehir’de açıldı. İşgalci İsrail’in Filistin’de yıllardır bitmeyen zulmüne ve işgaline dikkat çekmenin yanında, mazlumların sesi olabilmek için Başakşehir Millet Bahçesi’nde açılan sergiye, Filistin Ankara Büyükelçisi Dr. Faed Mustafa, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan’ın yanı sıra Filistinliler ve Başakşehirliler katıldı.

Kudüs barışı fazlasıyla hak ediyor

Filistin’de yaşanan İsrail baskısını açık bir şekilde gösteren sergide, hafızalara kazınan karelere yer verildi. Serginin açılışına katılan Filistinliler, Filistin davasının tüm Müslümanların davası olması gerektiğini belirtti. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Kudüs, tarih boyunca yalnızca Müslümanların yönetiminde barış ve huzur bulmuştur. Ve bugün barışı, huzuru fazlasıyla hak etmektedir. Biz Kudüs’ün tekrar ‘Darüsselam’ yani barış yurdu olacağına yürekten inanıyoruz” açıklamasında bulundu. Sergi bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

#Başakşehir
#Filistin
#İsrail
2 yıl önce