|

Kırk yıldır eslafı takip ediyorum

Albaraka Sanat Galerisi, Ahmet Sabri Mandıracı'nın '40 Yılın Sonunda Eslafın Yolunda' sergisine ev sahipliği yapıyor. Sergide sanatçının ustalarından izler taşıyan kırk yıllık çalışmalarının neticeleri yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:56 - 14/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
​Kırk yıldır eslafı takip ediyorum
​Kırk yıldır eslafı takip ediyorum

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nin altında açılan Albaraka Sanat Galerisi geleneksel ve klasik sanatlarımızın vitrini olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün galeride Ahmet Sabri Mandıracı'nın '40 Yılın Sonunda Eslafın Yolunda' adlı ilk kişisel sergisi açıldı. Sergide sanatçının eslafından yani kendinden öncesi ustalarından öğrendikleriyle yaptığı hat, ebru ve portre yağlıboya resimleri yer alıyor. Uğraştığı üç alanda da herhangi bir akademik eğitim almayan Mandıracı'nın eserleri ustalık niteliği taşıyor. Portreleri oldukça canlı. Hat yazıları kusursuz. 40 eserin yer aldığı sergiyi 21 Haziran'a kadar gezebilirsiniz.

YAZIYLA BAŞLADIM

Prof. Dr. Ali Alparslan ve ebru, cilt, musiki sanatkarı Mustafa Düzgünman'dan aldığı eğitimle sanat hayatına başlayan Mandıracı sanat alanında 40 yılı geride bıraktığı için sergisine bu ismi verdiğini söylüyor. Sanatla uğraşmaya 1977'de yazarak başladığını ifade eden Mandıracı, "Hatta hocalarım Prof. Dr. Ali Alparslan ve Mustrafa Düzgünman oldu. Geçen yıl kaybettiğimiz Ahmed Yakupoğlu portrelerimi görüp 'Aman efendim' deyince resmin de peşinden gitmeye başladım. Süheyl Ünver'in de üzerimde tesiri büyüktür. Talebesi olmadım ama dizinin dibinde çok bulundum. Onun sohbetiyle müşerref oldum" diyor.

Hocalarımın sesi
kulağımda çınlıyor
Sergide sadece hat ve ebrular bulunmuyor. Yağlıboya portreler de oldukça dikkat çekici. Ord. Prof. Ahmed Süheyl Ünver, ebru sanatçısı Timuçin Tanarslan, Hezârfen Necmeddin Okyay, Prof. Dr. Ali Alparslan, Münir Nureddin Selçuk, Şehid Erol Yılmaz, hattat Hulusi Efendi, Mazhar Mandıracı (babası), ressam Ahmed Yakupoğlu gibi kıymetli isimlerin portreleri yer alıyor. Mandıracı portreleriyle ilgili şöyle konuşuyor: "Resim yaparken onlarla konuşuyorum. Bunu fark ettim. Portresini yaptığım kişinin sesi kulağıma geliyor. Onunla sohbet ediyorum. Resim yapmak beni başka bir yere taşıyor."


#​Albaraka Sanat Galerisi
#İlahiyat Fakültesi
#Camii
7 yıl önce