|

Kubbealtı’ndan 4 özel kitap

Kubbealt Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı kuruluşunun 50. Yılı anısına dört kitabı özel baskıyla yeniden okurla buluşturdu. İlk üç kitap Sâmiha Ayverdi’nin kaleminden. Dördüncü kitap ise Ahmet Yüksel Özemre’nin Üsküdar’da Bir Attar Dükkanı adlı hatıra kitabı.

Haber Merkezi
01:00 - 27/06/2020 Cumartesi
Güncelleme: 13:01 - 1/07/2020 Çarşamba
Yeni Şafak
Samiha Ayverdi
Samiha Ayverdi

Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı kuruluşunun 50. yılını kutluyor. Vakıf 50. Yılı anısına kültür hayatımıza yön vermiş dört kitabı özel baskılarını okurla buluşturdu. Kapak tasarımını Ersu Pekin’in yaptığı dört eserden biner adet basıldı. Bu dizinin ilk üç kitabını Sâmiha Ayverdi’nin kaleminden İstanbul’u konu alan kaynak nitelikli klasik sayılan eserler oluşturuyor. Sâmiha Ayverdi’nin bu özel dizide yer alan kitaplarından İstanbul Geceleri ilk olarak 1952 yılında okurla buluşmuş.



12. Baskısı yapılan kitabı Sâmiha Uluant yayına hazırladı. 1964 yılında ilk baskısı yapılan İbrahim Efendi Konağı kitabını ise Beşir Ayvazoğlu yayına yazırladı ve kitap 21. Baskısıyla okurla yeniden buluştu. Abdullah Uçman’ın 11. Baskısını yayına hazırladığı Bogaziçi’nde Tarih kitabının ise ilk kez okurla buluştuğu tarih 1966. Öte yandan 50. Yıl özel baskı dizisinin bir diğer kitabı ise Ahmet Yüksel Özemre’nin ilk kez 1996’da yayınlanan “Üsküdar’da Bir Attâr Dükkânı” adlı eseri. 28. Baskısı yapılan kitap ebru sanatçısı Mustafa Düzganman’ın baba yadigarı Üsküdar’daki aktar dükkanını anlatıyor. Aynı zamanda Düzgünman'ın bu yıl doğumunun 100. yılı.



#Kubbealtı
#Kitap
#Samiha Ayverdi
4 yıl önce