|

"NATUREL Beden ve Ruh Sağlığı Festivali" başladı

Doğal ve sağlıklı yaşam alanında bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen festival, 23 Kasım'a kadar açık kalacak.

Yeni Şafak
16:29 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:31 - 20/11/2014 Perşembe
AA
FUAR KAPSAMINDA DÜZENLENECEK OLAN ETKİNLİKLERDEN BİRİ DE BEDEN, ZİHİN VE RUH SAĞLIĞINA İLİŞKİN OLACAK (İHA/İZMİR-İHA)
FUAR KAPSAMINDA DÜZENLENECEK OLAN ETKİNLİKLERDEN BİRİ DE BEDEN, ZİHİN VE RUH SAĞLIĞINA İLİŞKİN OLACAK (İHA/İZMİR-İHA)
Doğal ve sağlıklı yaşam temalı "NATUREL Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali", İstanbul Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi'nde başladı. 


Festival Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivali ilk kez 2000 yılında gerçekleştirdiklerini belirterek, etkinliğin Türkiye'de doğal ve sağlıklı yaşam konusunda pek çok kurum ve kişiyi bir araya getiren geniş çaplı bir etkinlik olduğunu söyledi. 


Festivalin, İstanbul Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi'nde 29. kez kapılarını açtığını ifade eden Doğan, insanların daha bilinçli, daha doğal ve sağlıklı yaşam yöntemlerine ilgisi olduğunu kaydetti.


 Bu ilginin giderek artığını dile getiren Doğan "Yararlarını gördükleri için takipçileri de artıyor. Biz bu arayışa bir cevap sunmak için buradayız. Hem stantlardaki ürünlerimizle gündelik hayata yansımalarını hem de çok çeşitli konularda doğru bilgiyi doğru ağızdan vermek. Bizim birincil amacımız bu. Herkesin merakı var ama doğru bilgiyle donattığınız zaman o merak ilerleyebiliyor. Aksi takdirde başka yönlere de çekilebiliyor" diye konuştu.


Tıp doktorları, araştırmacılar ve akademisyenlerin festivalde bilgilerini paylaştığını anlatan Doğan, "Bu festivalin içeriğinde tamamlayıcı tıp yöntemleri, ekolojik yaşam bilinci ve sağlıklı beslenme, kişisel gelişime yönelik konulara cevaplar sunan konuşmalar yaptırıyoruz" şeklinde konuştu.


Festivalde neler var?


Festivalde, doğal sağlık ve tamamlayıcı tıp yöntemleri, kişisel gelişim, ekolojik yaşam bilinci, sağlıklı beslenme, organik ürünler, şifalı bitkiler, dernekler ve ilgili yayınlar gibi günlük yaşama yansıyan doğal ürün ve hizmetlerin tanıtıldığı stantlar yer alıyor. 


İnsan sağlığını beden-zihin-ruh bütünlüğü ile ele alan çağdaş yaklaşımı, uzmanlar kanalıyla anlaşılır bir şekilde işleyen ve insanları daha doğal, sağlıklı ve bilinçli yaşama yöntemleri hakkında doğru bilgilendirmeyi amaçlayan festivalde, çok sayıda etkinlik gerçekleştirilecek.


Doğal ve sağlıklı yaşam tutkunlarını buluşturan ve bu yıl 29. kez gerçekleştirilen festival, 23 Kasım'a kadar devam edecek.
#NATUREL
#Leyla Doğan
#Beden
#Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali
#Harbiye Askeri Müze Kültür Sitesi
9 yıl önce