|

Peygamber aşkıyla yazıldı

Hattat Ferhat Kurlu ve tezhip sanatçıları Numan Aydın ve Deniz Akın’ın hazırladığı eserlerden dijital olarak oluşan Esmaü’n Nebi adlı hat sergisi Yıldız Holding’in Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu’nda açıldı. Sergiyle eş zamanlı bir de kitap yayımlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:15 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
 Sergiyle eş zamanlı bir de kitap yayımlandı.
Sergiyle eş zamanlı bir de kitap yayımlandı.

İş adamı Murat Ülker’in özel koleksiyonunda yer alan ünlü ressam ve hattatların eserleri Yıldız Holding’in Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu’nda sergileniyor. Ramazan ayına özel olarak ise hattat Ferhat Kurlu ve tezhip sanatçıları Numan Aydın ve Deniz Akın’ın hazırladığı eserlerden oluşan Esmaü’n Nebi adlı hat sergisi açıldı. Sergiyle eş zamanlı olarak yayın yönetmenliğini Olgaç Artam’ın üstlendiği Antik A.Ş Kültür Yayınları’dan Esmaü’n Nebi adlı bir de kitap yayımlandı.


BEREKETLİ İSİMLER SERGİMİZDE

Serginin açılışında konuşan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker şunları söyledi: “Peygamberimiz’e atfedilen Muhammed, Ahmed, Aziz, Azim gibi bereketli sıfatların yer aldığı sergimizde, hat levhalarının yanısıra Peygamberimiz’in 300’ü aşkın isim ve sıfatlarından 104’ünü hüsnü hat ile dijital ekranlara yansıtmaktayız. Her bir isim ve sıfat, görsel animasyonla ekrana gelmektedir. Esmaü’n Nebi sergisinde Ferhat Kurlu tarafından kaleme alınan, meşki olan her eşsiz isim, Hz. Muhammed’in yaratılış güzelliklerini insanlara anlatmakta aracı olacaktır.”

Hattat Ferhat Kurlu ise Peygamber sevgisinin Hz. Muhammed’in doğumu ile başladığına dikkati çekerek, “Nice şairler en güzel şiirlerini onun için yazmışlardır. Nice kasideler, naatlar Peygamber Efendimiz için yazılmıştır” ifadelerini kullandı. Hz. Muhammed’in isim ve sıfatlarının ilk kez dijital platformda sergilendiği sergi, aynı zamanda “www.peygamberimizinisimleri.com” adresinden de ziyaret edilebilecek.

  • Özel koleksiyondan oluşturuldu
  • Serginin ve kitabın içeriği Prof. Dr. Faruk Taşkale ve Doç. Dr. Hüseyin Gündüz tarafından, müze, kütüphane ve özel koleksiyonlarda bulunan yazı ve tezhip eserlerden derlenerek oluşturuldu. Ferhat Kurlu, “Eserleri sadece celi sülüs hattıyla yazdık. Bu da herhalde bir ilk oldu. Umarım bu sergi bundan sonra hattat arkadaşlarımıza öncü olur” dedi. Sergi 3 Eylül’e kadar Yıldız Holding’ten randevu talep edilerek gezilebilir.
#Numan Aydın ve Deniz Akın
#Hattat Ferhat Kurlu
6 yıl önce