|

Sahura yakışan atıştırmalıklar

Daha önce çorbanın, tatlının, makarnanın ve hatta salatanın kitabını yazan Ebru Omurcalı şimdi de Atıştırmalıklar Kitabı’nı yazdı. Bu tariflerden yola çıkarak kendinize ve misafirlerinize harika sahurluklar hazırlayabilirsiniz.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2015 Pazar
Güncelleme: 21:40 - 4/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Ebru Omurcalı, bugüne kadar çorbanın, tatlının makarnanın ve hatta salatanın kitabını yazdı. Alışık olmadığımız bir sınıflamayla kitaplar yazan Omurcalı'nın tarifleri de kendine has. Omurcalı şimdi de Atıştırmalıklar Kitabı'nı çıkardı. Bu kitapta, ister kahvaltı ister beş çayı isterseniz de piknik için hazırlanabilecek lezzetli ve hafif tarifler yer alıyor. Bu tariflerden yola çıkarak siz de hem kendinize hem misafirlerinize harika sahurluklar hazırlayabilirsiniz. Ulaşılabilir malzemelerle hazırlayabileceğiniz pratik ve lezzetli tostlar, sandviçler, kanepeler, kahvaltılık soslar, hamurişleri ve daha fazlasıyla hem misafirlerinize şık sunumlar yapabilir, hem de çocuklarınıza eğlenceli atıştırmalıklar yapabilirsiniz. Bu sayede ne yediğinden de emin olursunuz.



HER ZAMAN SOFRA KURULMAZ


9 yaşında ilk çorbasını kendi başına yaptıktan sonra mutfak Ebru Omurcalı için bir tutkuya dönüşüyor. Halen Türk ve dünya mutfağından tarifler derlemeye devam eden Omurcalı, “Yazarken acıkmak, denerken yazmak, araştırırken kendimi mutfakta bulmak, seyahat notlarını sayfalara dönüştürmek kitaplarımın oluş şekli” diyor. Kitabın ismi atıştırmalık ama kendisi hiç öyle durmuyor. Oldukça hacimli bir kitap. İçeriğini görünce bu kadar atıştırmalık yiyecek var mıydı diye şaşırıyoruz. Meğer varmış. Üstelik yemeklerden daha lezzetli görünüyorlar. Ağır yemekler sevmeyenlerin elinden düşürmeyeceği bir kitap olacağa benziyor. Her zaman da sofra mı kurulur canım. Atıştırmalıkları hazırlayın kendinize güzel bir tepsi yapın sonra evin en sevdiğiniz köşesine kurulun.



Patatesli tava böreği

Malzemeler:

* 6 Adet yumurta


* 1 Adet patates


* Yarım su bardağı galeta unu


* 1 Çay bardağı süt


* 1 Çay kaşığı kabartma tozu


* 6 Çorba kaşığı zeytinyağı


* 1 Adet kuru soğan


* 1 Çay bardağı kıyılmış maydanoz


* Yarım su bardağı rendelenmiş peynir


* Tuz, karabiber


* 1 Tatlı kaşığı fesleğen


Hazırlanışı:


Geniş bir tavada küp küp doğranmış soğanları zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine doğranmış patatesleri koyarak soteleyin. Ayrı bir kasede yumurtaları baharat, kabartma tozu, galeta unu, kıyılmış maydanoz, süt ve peynirle beraber iyice çırpın. Sebzeleri düzgün bir şekilde tavaya yayın. Yumurtalı karışımı sebzelerin üzerine dökün. Bir süre sonra diğer tarafını çevirerek iki yüzünü de eşit bir şekilde kızartın ve dilimleyerek servis yapın.



Biberiyeli tavuk

Malzemeler:

* 2 Adet tavuk göğsü


* 2 Çorba kaşığı zeytinyağı


* 2 Çorba kaşığı soya sosu


* 1 Çorba kaşığı tereyağı


* 1 Tatlı kaşığı kekik


* 1 Tatlı kaşığı pul biber


* 1 Çay kaşığı kimyon


* Yarım çay kaşığı karabiber, tuz


* 1,5 Çorba kaşığı susam- kavrulmuş 6 dal biberiye


Hazırlanışı: tavukları küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını ve tereyağını tencereye koyun, doğranmış tavukları suyunu çekene kadar soteleyin. Soya sosu, baharat ve susamı ekleyip 2 dakika daha tavada çevirin. Biberiyeleri tavuklara takarak servis yapın.




#Ebru Omurcalı
#yemek tarifleri
#ramazan yemekler
9 yıl önce