|

Türkan Şoray'ın zatürre savaşı

Yeşilçam'ın Sultan lakaplı oyuncusu Türkan Şoray, yakalandığı zatürre nedeniyle bir haftadır evinden dışarı çıkamıyor. Ünlü oyuncu Şoray'ın tedavisi devam ediyor.

Yeni Şafak
12:05 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 12:18 - 31/03/2018 Cumartesi
Diğer
Türkan Şoray'ın tedavisi devam ediyor.
Türkan Şoray'ın tedavisi devam ediyor.

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Türkan Şoray, bir süredir yakalandığı zatürre hastalığıyla savaşıyor. Ağır gribe yakalanan 72 yaşındaki sanatçının hastalığı zatürreye dönüştü.

Şoray, bir haftadır evde istirahat ediyor. Sabah'ın haberine göre, Türkan Şoray, en son 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Eyüp Sultanlı kadınlarla buluşmuştu.

Türkan Şoray kimdir?

Türkan Şoray 28 Haziran 1945 yılında İstanbul'un Eyüp ilçesinde doğdu. Memur bir ailenin kızı olan Şoray, mahallelerinde oturan Emel Yıldız'ın sayesinde Yeşilçam sinemasına ilk adımını attı.

Film setinde Türker İnanoğlu tarafından farkedilen Türkan Şoray sinema hayatına Köyde bir kız sevdim filmiyle başlamıştır. Sinemada büyük başarı yakalayan ünlü sanatçıya pek çok dizi ve film teklifi gelmiştir. 1965 yılında Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın'la birlikte Türk sinemasının en iyi dört kadın oyuncusundan birisi oldu.

Oynadığı rollerle hafızalara kazınan Türkan Şoray birçok ödüle layık görülmüştür. Ayrıca ünlü sanatçı kendi adını taşıyan bir ilkokula sahip.

Türkan Şoray Dönüş, Acı Hayat, Mahpus, Selvi Boylum Al Yazmalım gibi filmlerle büyük bir başarı yakalamıştır. Öte yandan sanatçı 200'den fazla filmde rol alarak, dünyanın 'en çok film çeviren' kadın oyuncusu oldu. Aynı zamanda Türk sinemasında Sultan lakabıyla anıldı.

Bunun yanında Şoray, sinemanın yanı sıra yönetmenlik, yazarlık ve şarkıcılık da yapmıştır. 12 Mart 2010 tarihinde ünlü sanatçı UNICEF tarafından Türkiye'nin iyi niyet büyükelçisi seçildi.

#Türkan Şoray
#Oyuncu
#Yeşilçam
6 yıl önce