|

Türkçe şarkı söylemek istiyorum

Me Fui, Malo, Siempre Me Quedera, Escuece, La Bicha gibi şarkılarıyla ruhumuza işleyen Bebe, geçtiğimiz Cuma İstanbul Kongre Merkezi'nde bir konser verdi. Konser öncesi sorularımızı yanıtlayan Bebe, Türkçe şarkı seslendirmek istediğini söylüyor.

Yeni Şafak ve
17:14 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 17:20 - 28/12/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Nieves Rebolledo Villa böyle söyleyince hiçbiriniz tanımadı değil mi? Bebe'den bahsediyoruz. Bu onun doğum adı. Uluslararası düzeyde ise hepimiz onu Bebe diye biliyoruz. Me Fui, Malo, Siempre Me Quedera, Escuece, La Bicha gibi şarkılarıyla tanıyoruz. Bebe, geçtiğimiz haftalarda Avea Sıra Dışı Müzik konserleri kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde muhteşem bir konser verdi. Konser öncesi sorularımızı yanıtlayan Bebe en çok da Türkçe şarkı söylemek istiyormuş. Anne olduktan sonra şarkılarındaki melankolik sözlerin yerini daha neşeli ve pozitif kelimelerin aldığını söyleyen Bebe, bu durumdan oldukça memnun.



Anne ve babanızın halk sanatçısı olması müziğinizi nasıl etkiledi?


Ailemde hafta sonları özellikle akşam yemeklerinde şarkılar söylerdik. Babam kendi işini yapıyor tabi ama amatör bir şekilde de müzikle ilgileniyor. Bizleri sürekli şarkılarla besledi. Şarkı söylemeye babamdan aldığım hazla devam ediyorum.



HİSSEDEREK YAŞLANIYORUM


Geçen yıllar size neler katıyor? Büyüdüğünüzü nasıl hissediyorsunuz?


Geçen yıllarda müzik bana büyümem için çok şey kattı. Kendimi anlatan kelimelerim değişti. Yaşlanmaya devam ediyoruz. Bunu da şarkılarla hissediyorum ve hissederek büyüyorum.



2006'dan sonra müziğe ara verdiniz. Bu mola ne için gerekliydi?


Ara verdiğimde birçok şey yaptım, sadece müzik yapmadım. Yaşadım. Çocuk sahibi oldum. Seyahat ettim. İki film yaptım. Albümler için de çalıştım. Daha profesyonel olmaları için şarkı sözleri yazdım, enstrüman çalıştım. Bir albümle diğer albüm arasında illa ki zaman bırakıyorum. Hem daha profesyonel olması hem de daha özel olmaları için uğraşıyorum. Koşturmak istemiyorum.



ANNELİK BANA YARADI


Annelik müziğinizi nasıl etkiledi peki?


Anne olmadan önceki yazdığım sözlerde, albümlerde, şarkılarımda tamamen melankoli vardı. Son albümümde daha çok pozitif duygular var. Neşe, mutluluk var. Kızımla o büyürken her tarz şarkıyı dinledik ve beraber söyledik çoğu zaman. Benim için inanılmaz bir deneyimdi. Albüme de yansıdı bunlar. Bunun için kızıma sonsuz teşekkür ederim.



Son albümünüz Cambio De Piel'in müzik hayatınızda nasıl bir yeri var? Bu albüm bize neler anlatıyor?



Tabi ki son albümümde çok fazla değişiklikler var. Anne olarak yazdığım ve büyüdüğümü anlattığım şarkılar var. Hikaye şarkının sonunda. Ben bu albümde hikayemi anlatabildiğimi düşünüyorum.



Kutu: Tiyatro başka müzik başka



Tiyatro eğitimi almış olmanız sahne hakimiyetinizi etkiliyor mu?


Tiyatro hayatıma çok büyük etkiler yaptı, konserlerimde bu eğitimimden yararlandım ama sahnede yaptığım doğal şeyler. Tiyatro ve müziği birbirinden ayrı tutuyorum. Sahende nasıl bir enerji alıyorsam öyle devam ediyorum. İnsanların enerjisiyle benim hislerim de güçleniyor.



#Me Fui
#Malo
#Siempre Me Quedera
#Escuece
#La Bicha
#Nieves Rebolledo Villa
#Bebe
#İstanbul Kongre Merkezi
8 yıl önce