|

Türkiye sahnesi çok dinamik

İngiliz kemancı Charlie Siem, bu akşam şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası'yla Aya İrini Müzesi'nde sahne alacak. Türk izleyicisini çok hevesli bulan Siem, “Türkiye'nin klasik müzik sahnesi çok dinamik” diyor.

Yeni Şafak ve
14:24 - 25/05/2018 Cuma
Güncelleme: 14:27 - 25/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Bu akşam 20.00'da gerçekleşecek konserde Mikhail Glinka, Sergei Rachmaninov ve Pyotr IlyichTchaikovsky eserleri çalınacak.
Bu akşam 20.00'da gerçekleşecek konserde Mikhail Glinka, Sergei Rachmaninov ve Pyotr IlyichTchaikovsky eserleri çalınacak.

İngiliz kemancı Charlie Siem, bu akşam şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası'yla Aya İrini Müzesi'nde sahne alacak. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali kapsamında bu akşam 20.00'da gerçekleşecek konserde Mikhail Glinka, Sergei Rachmaninov ve Pyotr IlyichTchaikovsky eserleri çalınacak. “Ben sadece Tchaikovsky'yi çalacağım. Ancak üçü de dinlediğimde beni derinden etkileyen büyük Rus besteciler” diyen Charlie Siem, dünyanın en popüler keman konçertolarından biri olan Tchaikovsky Keman Konçertosu'nu çalmak için bu akşamı sabırsızlıkla beklediğini söylüyor.

HEVESLİ BİR HALK

Spoleto, Gstaad, Bergen, Windsor dahil pek çok festivalin aranan ismi olan Siem, geçtiğimiz yıl sanat direktörlüğünü üstlendiği bir festival başlattı İtalya'da. Yeni Kuşak Festivali ile genç sanatçılara sahnede parlamaları için bir platform sunmayı amaçlayan Siem, Türk dinleyicisini ve Türkiye'nin klasik müzik sahnesini “Çok dinamik görünüyor. İstanbul, İzmir ve Mersin'de birkaç kez çaldım ve her zaman büyük müzisyenlerle ve hevesli bir halkla karşılaşıyorum. Türk halkıyla iyi bir bağlantı hissediyorum. Onlar sıcak ve cömert” sözleriyle anlatıyor.

#Konser
#Klasik müzik
6 yıl önce