|

Varoluşumuzun gerçekliğini çizdim

Galeri Diani, son yılların figüratif resimdeki genç ve güçlü temsilcilerinden Feyzan Alasya’nın “Biraz Cennet; Biraz Cehennem” adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Alasya, “Biraz cennet biraz cehennem, aslında dünyanın tamamını kapsayan bir cümle. Yaşamın tamamını anlatıyor ve anlamlandırıyor. Hayatımızın ve varoluşumuzun bir gerçeği” diyor.

Hatice Saka
04:00 - 28/04/2019 Pazar
Güncelleme: 03:03 - 28/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Feyzan Alasya
Feyzan Alasya

Çağdaş- figüratif Türk resminin önemli isimlerinden Feyzan Alasya’nın son sergisi Galeri Diani’de açıldı. “Biraz Cennet Biraz Cehennem” rüya, hayal, akıl ve ruh birlikteliği ile ortaya çıkan sanatı tarif ediyor. Alasya, resimleriyle bu birlikteliği sağlayanın da insan olduğunu gösteriyor. Resimlerinde mitolojik imgeleri kullanan Alasya, hayal dünyası ve gerçekliği çarpıcı bir şekilde yansıtıyor. Genç ressam bunu yaparken de iç dünyasını anlamlı kılmayı başarıyor. Bir sanatçı için arayışın sonsuz olduğunun altını çizen Alasya, “Bazen birbirini bulan bir diyalog, seyredilen güzel bir film, dinlenilen güzel bir müzik ya da usta bir ressamın muhteşem tabloları bu arayışın çıkış noktası olabilir.” diyor.


TÜM CEVAPLARI RESİMDE BULDUM

Genç ressam, “Biraz cennet biraz cehennem, aslında dünyanın tamamını kapsayan bir cümle. Yaşamın tamamını anlatıyor ve anlamlandırıyor. Hayatımızın ve varoluşumuzun bir gerçeği. İçerisinde iyilikleri ve kötülükleri barındırdan bir kainatta yaşıyoruz. Sorular soruyoruz bu sorunun cevabını da ben resim çizerek bulmaya çalışıyorum” ifadelerini kullanıyor. Alasya, aldığı eğitim ve çalıştığı değerli sanatçılarla resim yolculuğunu emin adımlarla sürdürüyor. Feyzan Alasya’nın Galeri Diani’deki üçüncü kişisel sergisi, 4 Mayıs Cumartesi gününe kadar gezilebilir.

#​Galeri Diani
#Feyzan Alasya
#Sergi
5 yıl önce