|

Yaşar Alptekin: Namazla yeniden doğdum

Cihan
00:00 - 10/11/2012 Cumartesi
Güncelleme: 12:53 - 10/11/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Yaşar Alptekin: Namazla yeniden doğdum
Yaşar Alptekin: Namazla yeniden doğdum

Sanatçı ve yazar Yaşar Alptekin, Denizli'de "Namaz ve Gençlik" konulu bir konferans verdi. Alptekin, "Cenab-ı Allah, bizlere bu dünyada sayılamayacak kadar nimet vermiştir. Bizler de namaz kılarak şükretmeliyiz." dedi.

İnsanların sözde değil, özde Müslüman olması gerektiğini belirten Alptekin, "Kime sorsak, 'Elhamdülillah Müslümanım.' diyorlar ama şartlarını yerine getiriyor muyuz? Zararın neresinden dönülürse kârdır. Bir an önce tövbe etmeli ve namazımıza başlamalıyız." diye konuştu.

Yaşar Alptekin, namaza nasıl başladığını soran bir dinleyiciye şunları anlattı: "Yoğun bir gün geçirdiğim için akşam eve geldim ve ses olsun, kafamı dağıtayım diye televizyonu açtım. Televizyonda ilk gelen ses, 'Ünlü işadamlarımızdan Sakıp Sabancı vefat etmiştir. Cenazesi yarın öğle namazından sonra kaldırılacaktır.' oldu. Bu cümlenin ne öncesini ne de sonrası duydum. Vücudumda müthiş bir titreme hissettim ve hemen içimden müthiş bir şekilde cenazeye gitmek geldi. İstiyordum ama cenaze namazında ne yapılır, onu bile bilmiyordum. Ertesi gün cenaze namazına gittim. Herkes oradaydı. O anda orada yatan kişinin, Türkiye'nin en zengin adamlarından biri olduğunu ve sahip olduğu hiçbir şeyi götüremediğini acı bir şekilde farkettim. En kötüsü ise benim ve orada bulunanların bunun farkında olmamasıydı. O gün akşam bir arkadaş bana namaz kılmayı öğretti. Nasıl kılacağımı, çizdiği resimlerle gösterdi. Ben de o resimlere baka baka kılayım dedim ama yanlış yapma korkusuyla en yakın camiye gittim. Cami kapalıydı ama ben hiçbir yere gitmeyip orada kaldım. Nihayet bir amca geldi ve camiyi açtı. Ben de tanınmamak için bir köşeye çekilip bekledim. Okunan ezanla o kadar güzel duygular yaşadım ki anlatamam. O gün kıldığım namazla yeniden doğdum. Şimdi sekiz yıldır o namazı arıyorum."


11 yıl önce