|

Kayseri Seçim Sonuçları 2024 - Kayseri Belediye Başkanı Kim Oldu? Kim Kazandı? - Kayseri Oy Oranı

Kayseri seçim sonuçları belli oluyor. Türkiye, 31 Mart 2024 yerel seçimi ile 5 yıl görev yapacak yeni belediye başkanları seçiliyor. Oy verme işlemi sona erdiğinde YSK Türkiye, Kayseri ve ilçelerdeki oy sonuçlarını açıklayacak. Kayseri seçim sonuçları, kullanılan oy sayısı, katılım oranı, geçerli ve geçersiz oy sonucu, açılan sandık oranı, ilçelerde seçim sonuçları, parti ve ittifaka göre Kayseri seçim sonuçları, belediye başkan adaylarının oy oranları, hangi aday önde? 2024 Kayseri oy seçim sonuçları son durumu canlı olarak Yeni Şafak'ta.

09:00 - 31/03/2024 Pazar
Güncelleme: 13:01 - 27/03/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Kayseri seçim sonuçları 2024
Kayseri seçim sonuçları 2024

Kayseri seçim sonuçları 2024 yılı yerel seçimleri sebebiyle merakla bekleniyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından belirlenen takvime göre 31 Mart Pazar günü Mahalli İdareler Seçimleri yapılacak. Seçimlerde yurt içinde 61 milyon 441 bin 882 seçmen, kendileri için belirlenen sandıklarda oy kullanacak. Kayseri 31 Mart seçim sonuçları da YSK tarafından yayın yasağının kaldırılmasının ardından yenisafak.com seçim sonuçları sayfasından kontrol edilebilecek.

KAYSERİ 31 MART 2024 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Kayseri seçim sonuçları 31 Mart 2024 Pazar akşamı sandıkların kapatılmasının ardından başlayacak sayım işlemleri ile birlikte açıklanacak. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) yayın yasağını kaldırdıktan sonra Kayseri seçim sonuçları oy oranları net verileri ile belli olacak. Ayrıca Kayseri seçim sonuçları yenisafak.com seçim sonuçları ekranında olacak. Seçim yasağının kaldırılmasının ardından hem il hem de tüm ilçelerin adaylarının kaç oy alacağı öğrenilebilecek.

31 MART OY VERME SAATLERİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mevsim şartları ve güneşin batış saatini dikkate alarak, doğudaki 32 ilde oy verme saatini 1 saat erkene aldı.


Kayseri, Kayseri, Artvin, Kayseri, Bitlis, Diyarbakır, Elâzığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Kayseri, Muş, Ordu, Rize, Kayseri, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Kayseri, Kayseri, Ardahan, Iğdır, Kilis’te oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00,


Diğer illerde ise oy verme saatleri 08.00-17.00 olacak.


31 MART SEÇİMLERİNDE KAÇ OY KULLANILACAK?

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise o sandıkta oy kullanabilecek.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ sınırlarında yaşayanlar: Büyükşehir Belediye Başkanı, Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti,


BÜYÜKŞEHİR OLMAYAN İLLERDE yaşayanlar: Belediye Başkanı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis üyeleri ile muhtarlık ve ihtiyar heyeti için oy verilecek.


Seçmenlere 4 oy pusulası verilecek:


-BEYAZ: Büyükşehir Belediye Başkanlığı,


-TURUNCU: İl Genel Meclisi üyeleri,


-MAVİ: Belediye Başkanları,


-SARI: Belediye Meclisi üyeliği seçimleri için.


Seçmenler tüm oy pusulalarını tek zarfa koyacak.


YEREL SEÇİMDE YURT DIŞINDAN OY KULLANILABİLECEK Mİ?

Yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı her seçmen, milletvekili genel seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve halk oylamasında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında kurulacak sandıklarda oy verme hakkına sahip. Yurt dışındaki seçmenler yerel seçimde oy kullanamıyor.


#Kayseri seçim sonuçları
#Kayseri yerel seçim seçim sonucu
#Kayseri seçim sonuçları 2024
#Kayseri oy oranı
#Kayseri oy sonuçları
1 ay önce