|

6. HİSSİNİZ ÖLÜLERLE SAKLAMBAÇ OYNAYAN ÇOCUK KADAR GÜÇLÜ MÜ?

.
00:00 - 5/02/2000 Cumartesi
Güncelleme: 10:52 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
6. HİSSİNİZ ÖLÜLERLE SAKLAMBAÇ OYNAYAN ÇOCUK KADAR
6. HİSSİNİZ ÖLÜLERLE SAKLAMBAÇ OYNAYAN ÇOCUK KADAR
Korku ile iletişim kurmak

Korkularımız, kaynağı ne olursa olsun onlara teslim olduğumuz sürece hayatımızı alt üst eder, kabus gibi üzerimize çöker. Hele çocuk yaşlarda yaşadığımız korkular, kişiliğimizin oluşmasında etkili olduğu gibi, hayatımız boyunca da peşimizi bırakmaz. "Önemli olan korkularımızla nasıl iletişim kurmamız gerektiğini öğrenmek" diyen Hint asıllı genç yönetmen M. Night Shyamalan, küçük bir çocuğun korkularından yola çıkmış filmin senaryosunu yazarken. Bildik Hollywood yapımlarından farklı bir anlayış ve yaklaşımla çekilen Altıncı His'sin Titanic'in rekorunu kırmak üzere oluşu da filmi sürükleyen çocuk oyuncu Haley Joel Osment kadar filmin güçlü bir senaryoya dayanmasından kaynaklanıyor. Parçalanmış bir ailenin çocuğu olan ve annesiyle birlikte yaşayan 8 yaşındaki Cole Sear'ın evde ve okulda problemleri vardır. Cole de sorun çıkarmamak için gökkuşağı çizmeye devam eder.

Cole, bir süre sonra garip davranışlar göstermeye başlar. Karşısındaki kişiye bakarak onun geçmişini okumakta, bulunduğu mekanın tarihine ilişkin birtakım gerçekleri sıralamaktadır. Çaresizlik içindeki genç anne de çocuğuna ulaşamamaktadır. İşte tam burada 'garip' psikoloğumuz devreye girer. Vali tarafından da onurlandırılan şehrin en iyi çocuk psikoloğu olan Malcolm Crowe (Bruce Willis), tedavisinde başarılı olamadığı eski bir hastasına benzettiği Cole'le ilgilenmeye başlar.

Yıllar önceki başarısızlığı için vicdan azabı duyan Dr. Malcolm, aynı hatayı tekrarlamamakta kararlıdır ve sonuçta Cole'le iletişim kurmayı başarır.

ALTINCI HİS (The Sixth Sense)

YÖNETMEN VE SENARYO:

M.Night Shyamalan OYNAYANLAR:

Bruce Willes, Haley Joel Osment, Toni Collette

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ:

Tak Fujimoto



24 yıl önce