|

Davutoğlu: İstismarların önüne geçtik

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Tunceli mitinginde "7 Haziran'da yeni bir anayasa yazamaya var mısınız? Buradan bütün vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum biz nasıl geçmişte Kürt meselesi etrafındaki istismarların önüne geçtiysek Alevi kardeşlerimize karşı yapılan istismarlara karşı ayrımcılık olmamıştır olmayacaktır demeye hazırız" dedi.

Yeni Şafak
17:27 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:50 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, karayoluyla Elazığ'dan Tunceli'ye geldi.



Siirt'teki programının ardından kiralanan uçakla Elazığ Havaalanına'na gelen Başbakan Davutoğlu ve beraberindekiler, daha sonra karayoluyla Tunceli'ye hareket etti. Konvoya, 2 askeri "Kobra" tipi helikopter de eşlik etti.



Tunceli'ye ulaşan Davutoğlu, partisinin düzenlediği mitingde halka hitap ediyor.



Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



7 Haziran'da yeni bir anayasa yazamaya var mısınız? Buradan bütün vatandaşlarıma çağrıda bulunuyorum biz nasıl geçmişte Kürt meselesi etrafındaki istismarların önüne geçtiysek Alevi kardeşlerimize karşı yapılan istismarlara karşı ayrımcılık olmamıştır olmayacaktır demeye hazırız.



Diğer partiler ya batıda ya da doğudalar CHP'nin 33, MHP'nin 45, HDP'nin 50 aşkın ilde milletvekili yok. 81 vilayette kampanya yürütüyoruz 3 ilde milletvekilimiz yok.



Kasım ayında geldiğimizde birçok söz verdik ve bunları birer birer yapacağız. Tunceli'deki hizmetleri de artıracağız. Üniversiteyi kim kurdu. Ambülansları kim getirdi bir tane ambülans vardı şimdi 32 ambülans var. Nitelikli yatak sayısı sadece iki taneydi şimdi 163 yatak sayısına ulaştık hastanelerde.





#AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Tunceli
#miting
#canlı
9 yıl önce