|

Eskişehir'de büyük skandal: CHP il başkan yardımcısı gözaltında

31 Mart seçimleri öncesi HDP ile örtülü ittifakı ifşa olan CHP'lilerin skandalları bitmiyor. Geçtiğimiz günlerde katıldığı canlı yayında HDP'liler için destek isteyen CHP'li Tepebağ Belediye Başkanı Ataç'ın ifadelerini broşür olarak dağıtan 3 gencin, CHP İl Başkan Yardımcısı Deniz Çağlar Fırat ve beraberindeki 15 kişi tarafından darp edildiği öne sürüldü. Konuyla ilgili soruşturma başlatan savcılık, CHP İl Başkan Yardımcısı Fırat'ı gözaltına aldı.

Yeni Şafak
21:40 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 19:06 - 29/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
ARŞİV
ARŞİV

CHP İl Başkan Yardımcısı Deniz Çağlar Fırat ve beraberindeki 15 kişinin, broşür dağıtan 3 genci alıkoyduğu ve darp ettiği öne sürüldü.

Ahmet Ataç'ın HDP için destek istediği konuşmanın broşürlerini dağıtan 18-20 yaşlarında 3 genç, CHP İl Başkan Yardımcısı Deniz Çağlar Fırat ve beraberindeki 15 kişinin, asker kimliği göstererek kendilerini bir araca bindirdiklerini, alıkoyarak darp ettiklerini ve Tehdit ettiklerini ifade ederek suç duyurusunda bulundular.


Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç bir süre önce canlı yayına katılmış ve HDP için destek isteyerek, HDP barajı geçmeli demişti.

En son geçtiğimiz gece yaşanan akıllara durgunluk veren olayda ise şikayetçi olan E.C. verdiği ifadede yaşananları şöyle anlattı:

  • “25 Mart 2019 günü saat 00.30 sıralarında Ertuğrulgazi Mahallesi’nde broşür dağıtmak maksadıyla iki arkadaşımla birlikteydik. Elimizdeki broşürleri dağıttığımız esnada kapalı spor salonunun olduğu yerde siyah renk bir mercedes geldi. Bulunduğumuz yerde durdu. Araçta iki kişi vardı. Bu aracına arkasından bir de fiat marka bir araç geldi. Araçtan birçok insan aşağı indi. Şahısların ellerinde telsiz vardı. ‘Siz ne yapıyorsunuz burada, terörist misiniz?’ diyerek, üçümüzü darp ederek fiat marka araca bindirdiler.

“ARACA BİNDİRİP GÖTÜRDÜLER”

E.C.’nin verdiği ifadede ayrıca şunları söylediği öğrenildi: “Çevre yoluna çıktığımızda şahıslar ‘Başkan da gelecek, siz bittiniz, nasıl böyle yaparsınız. Senin beynini…. 100 TL’ye yapılacak iş mi bu’ şeklinde tehdit ve hakaretlerde bulundular. Batıkent ışıklarda Deniz Çağlar Fırat isimli şahıs bizi alıkoyan şahıslara ‘Fazla hırpalamayın’ dedi. Bizi götüren araç Aşağı Söğütönü’ne geldiğinde üç aracı duvarın olduğu yere park ettiler. Elimizden telefonlarımızı aldılar. 8-10 kişilik bir grup vardı.

“BİZE ASKERİ KİMLİK GÖSTERDİ, TEHDİT ETTİLER”

E.C.’nin şikayetinde şu ifadeler de yer aldı:

  • “D.Ç.F. isimli şahıs bize askeri kimliğini gösterdi. Bu sırada nefes darlığı hissettim. Mesleklerimizi sordular, hakkımızda bilgi almaya çalıştılar. Tekrar arabaya bindirdiler ve çevreyoluna çıktık. Araçtayken fotoğraflarımızı çektiler. İlahiyat Camii kavşağında bizi araçtan indirdiler. Elimizden aldıkları telefonları geri verdiler. Daha sonra araçları ile bulunduğumuz yerden ayrıldılar.”

CHP İl Başkan Yardımcısı olan Deniz Çağlar Fırat’ın da şüpheli olarak gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturmanın devam ediyor.

#CHP
#Eskişehir
#Broşür
#Tepebağ
5 yıl önce