|

Meral Akşener yenilgi sonrası kamera karşısında: Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı yenilgi sonrası kamera karşısına geçti. "Biz hala buradayız." diyen Akşener, seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti. Akşener, gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen, "Millet İttifakı devam edecek mi?" sorusuna, "Şu an için bir şey diyemiyorum. CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nun davetiyle bir değerlendirme yapacağız" dedi.

22:05 - 28/05/2023 Pazar
Güncelleme: 22:48 - 28/05/2023 Pazar
Yeni Şafak
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına giderek cumhurbaşkanını ve milletvekili seçimleri için oy kullandı. Cumhur İttifakı, Meclis çoğunluğunu elde ederken Recep Tayyip Erdoğan, en yakın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu'na yaklaşık 2 milyon 600 bin oy fark atmasına rağmen yüzde 50+1 oy şartını yerine getiremediği için seçimler ikinci tura kalmıştı.

Vatandaşlar bugün bir kez daha sandık başına gitti. Resmi olmayan ve sandıkların yüzde 99'unun açıldığı
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 2 milyon 250 binden fazla oy farkı atarak yeniden cumhurbaşkanı oldu.


Meral Akşener: Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı yenilgi sonrası kamera karşısına geçti.
"Biz hala buradayız."
diyen Akşener, seçimden zaferle çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

"Millet Erdoğan'ı seçerek Türk ülküsünü destekledi"

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Tüm kara propagandalara rağmen, milletimiz olgunluk içinde demokratik hakkını kullandı. Allah vatandaşlarımızdan razı olsun. Aylardır seçim gölgesinde kalan birçok sorun var. Şimdi artık vakit kaybetmeden sorunlara eğilme ve çözüm üretme zamanı geldi. Bizler de bize verilen muhalefet görevini, aynı ciddiyetle yürüteceğiz. Kimse merak etmesin. Seçmen bizim için en halis ölçüttür. Millet iradesinin üzerinde bir irade yoktur. Milletimiz söyleyeceğini söyledi, bu mesajı anlamak zorundayız. Seçmenimiz seçim sonuçları üzerinden bir umutsuzluğa kapılmasın, yenilgi hissiyle karamsarlık hissetmesin. Bana değil de niye ona verdin deme hakkı kimsede yok. Biz ilk günden beri milletimizin sesini dinleyerek hareket etti.

Zaman zaman çok ağır eleştirilere maruz kaldık ve bedel ödedik. Bundan sonra da milletimizin taleplerini dinleyeceğiz. Şunu asla unutmayın ki, biz hala buradayız. İYİ Parti burada Meclis'te, Türkiye'de... Biz de üzerimize düşen görev ve sorumluları yerine getirmeye devam edeceğiz.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ediyorum. Millet Erdoğan'ı seçerek Türk ülküsünü destekledi.
Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür.

Şu anda öncelikle 14 Mayıs'taki seçim sonuçlarını aramızda tartışmadık. 15 gün sonra Kılıçdaroğlu'nun aday olarak ikinci tura kaldığı seçim var buraya odaklanacağız dedim. 14 Mayıs'ta İYİ Parti açısından tartışma gününün akşamı konuşma kararı aldık. İYİ Parti'ye bir mesaj var. Vekil sayımızı tekrarladık. Cumhurbaşkanlığının ikinci turunda ortaya çıkan tabloyu da değerlendireceğiz.

CHP Genel Merkezi'nde Kılıçdaroğlu'nun davetiyle de bir değerlendirme yapacağız."



#Meral Akşener
#Recep Tayyip Erdoğan
#Seçim
1 yıl önce