|

AVRUPALILAR KAZANDI!

Üç İnterli, bir Glasgow Rangers'li, bir Mallorcalı, bir Aston Villa'lı, bir Real Sociedad'lı ve bir müstakbel Milanlı Milli Takım ile Azerbaycan'ı ezdik geçtik.

.
00:00 - 3/06/2001 Pazar
Güncelleme: 15:10 - 6/05/2014 Salı
Yeni Şafak
AVRUPALILAR KAZANDI!
AVRUPALILAR KAZANDI!

'Gardaş'lar hafif geldi

2002 Dünya Kupası'na katılma mücadelesi veren A Milli Takımımız, deplasmanda 1-0 yenebildiği Azerbaycan'ı İnönü'de gole boğdu. Maça stadı tamamen dolduran taraftarlarının büyük desteği altında başlayan Millilerimiz, henüz 48. saniyede Tayfun'un attığı golle maça adeta 1-0 önde başladı. Gol sonrası zaman zaman bocalayan Milli takımımız, 30. dakikada, Oktay ile bulduğu 2. golle rahatladı. A Milliler, Hakan'ın 35. dakikadaki kafa golüyle de farkı 3'e çıkararak devreyi 3-0 önde kapattı.

Farkı açamadık

İkinci yarıya 3 farklı önde olmanın dahat avantajıyla giren Milli Takımımız, oyunu kontrolünde tutmayı tercih etti. Çarşamba günü oynanacak olan makedonya maçını da düşünen Güneş, oyuncularına topla daha çok oynamalarını söylerken, Millilerimiz zaman zaman gol pozisyonları buldu. Kendi sahasına kapanan rakibi karşısında oyunun tek hakimi olan Milliler, Hakan Şükür ve Emre Belözoğlu ile girdiği pozisyonlardan farkı artıracak golü çıkartamadı.

STAT: BJK İnönü

HAKEMLER: Juan Ansuategui Roca ***, Antonio Cardos Paterna ***, Luis Nunez Lopez *** (İspanya)

TÜRKİYE: Rüştü ***, Alpay **, Bülent **, Abdullah **, Ümit ***, Okan *** (Dk. 60 Yıldıray **) Tayfun ***, Tugay ***, Emre *** (Dk. 80 Ergün ?) Hakan ***, Oktay *** (Dk. 37 Hasan Özer **)

AZERBAYCAN: Hasanzada *, Azer Mammadov *, Yunusov *, Ahmadov *, Ramiz Mammadov * (Dk. 63 Nifteliyev *), Kamal Guliyev **, Mahmud Gurbanov *, Taghizada ** (Dk. 81 Guliyev ?) Rzayev ** (Dk. 50 Orujov *), Gurban Gurbanov **, Mardanov **

GOLLER: Dk. 1 Tayfun, Dk. 30 Oktay, Dk. 35 Hakan

SARI KARTLAR: Emre-Kamal Guliyev

23 yıl önce