|

Böyle maçları hep kazandım

Ben böyle maçlar çok oynadım. Çoğunlukla da kazandım Allah''a şükür. Ne olur bilemem ama oyuncularımın bizim ne istediğimizi bildiklerinden eminim

.
00:00 - 7/11/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:01 - 7/11/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Böyle maçları hep kazandım
Böyle maçları hep kazandım

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Ben böyle maçlar çok oynadım. Çoğunlukla da kazandım Allah''a şükür'' dedi. Maçın oynanacağı stattaki basın toplantısında konuşan Terim, ''Manchester United, Braga, ve Cluj maçlarına baktığımızda oynanan oyunun veya istatistiklerde yazanların karşılığını hanemize puan olarak yazdıramadık. Futbolda bazen böyle oluyor. ''Penaltımız verilmedi, topumuz direkten döndü'' diye anlattık hep. Sulu maçı ise hiç söylemiyorum. Normalde hakemin hiç oynatmaması gerekirdi. İlk maçların böyle bir tecellisi oldu. Kalan 3 maçımızın bizim için hayırlı olmasını diliyorum. Futbol adına olabilecek talihsizliklerin büyük bölümü başımıza geldi. Ümit ederim yarın (bugün) bunlar tersine döner. G.Saray da bu gruptaki normal yerine yavaş yavaş yürür. Zor ve çetin geçecek bir maç oynayacağımız kesin. Önümüzde 3 puan var ve biz kalan maçlarımızda alabileceğimiz tüm puanları alma niyetindeyiz. Alışıla gelmiş oyun tarzımızdan da vazgeçmeyiz'' diye konuştu.

SAHADA DOĞRULARI YAPAN G.SARAY ZATEN FARKINI ORTAYA KOYACAKTIR

Terim, yollarına devam edebilme şansını sürdürme isteklerine dikkati çekerek, ''Son sözümüzü, son maçımıza kadar taşımak en büyük isteğimiz. Ümit ederim böyle olur. Oyuncularımın coşkusundan, isteğinden, arzusundan eminim. Ben böyle maçlar çok oynadım. Çoğunlukla da kazandım Allah''a şükür. Ne olur bilemem ama oyuncularımın bizim ne istediğimizi bildiklerinden eminim'' dedi. Terim, mentalitelerinin hep iyi futbol oynayarak sonuca gitmek olduğunu da vurgulayarak, ''Ben ve oyuncularım bu baskıyı kaldıracak kapasitede. Sahada doğruları yapıp, rakip kadar mücadele eden bir G.Saray, zaten farkını ortaya koyacaktır. Son şansımız olup olmadığını bilemiyorum. 4. maç olduğu için, kaybımız halinde Şampiyonlar Ligi için son şansımız diye biliriz. Kaybetmezsek, kalan maçlarımızdan puanlarımızı almak zorundayız. İnşallah neticeler, son maça kadar şansımızı götürür'' diye konuştu. Burak ise 3 puanla İstanbul''a döneceklerine inandığını söyledi.

Bir kulağımız Portekiz''de

G.Saray, bugün Cluj''a karşı galibiyet parolasıyla sahaya çıkarken gruptaki diğer karşılaşmada temsilcimiz için büyük önem taşıyor. Sarı-kırmızılıların puan sıralamasındaki en yakın rakibi Braga, sahasında Manchester United''ı ağırlayacak. Old Trafford''taki maçta Braga karşısında geriden gelerek kazanan ManU''nun fire vermemesi G.Saray''ın işine gelecek. Cimbom, kazanıp Braga''nın da kaybetmesi halinde rakibinin üzerine çıkacak; 2.''lik şansının artarak devam etmesinin yanı sıra en kötü ihtimalle 3.''lük yolunda da büyük adım atacak.

Romanya''da G.Saray coşkusu

G.Saray kafilesini Romanya''da yoğun bir kalabalık karşılarken, futbolculardan imza almak ve fotoğraf çektirmek için büyük çaba harcadılar. Sarı-kırmızılılar maçın oynanacağı statta son çalışmasını dün akşam yaparken, idman sonrası ise Bükreş'te yaşayan Gheorghe Hagi kampı ziyaret ederek hasret giderdi.

Cimbom''un hedeflediğini sadece 8 takım yaptı

Grupta 3. maçta 1 beraberlik alan G.Saray''da hedef grup ikinciliği. Ancak Şampiyonlar Ligi tarihinde bunu yapabilen sadece 8 takım bulunuyor. D.Kiev (1999-2000), Newcastle United (2002-03), B.Leverkusen (2002-03), W.Bremen (2005-06), İnter (2006-07), Lyon (2007-08), Panathianikos (2008-09) ve Marsilya (2010-11). İlginç not ise bu takımların hiçbirinin 2. turdan sonrasını görememesi.

Ricardo Cadu: G.Saray para için oynayacak

Cluj takımının tecrübeli oyuncusu Ricardo Cadu, maç öncesi ilginç bir polemiğe neden oldu. G.Saray''a galibiyet primi verileceğine vurgu yapan Rumen futbolcu, ''Onlar 1 milyon Euro prim için oynayacak, biz ne için bilmiyorum. Benim bildiğim bir şey var, 11''e 11 oynayacağız. Şampiyonlar Ligi'nde baz? şeyler para demek değil. Paray? ancak maçtan sonra düşünürsünüz'' göndermesi yaptı.

Allah yolumuzu açık eylesin

Yönetici Abdurrahim Albayrak, zor deplasmanda kazanmak istediklerini söyledi. Albayrak, ''O kuvvete, güce sahibiz'' derken, yolculuk esnasında çekilen bir fotoğrafı da Twitterdan paylaşarak, yazdığı mesajda da galibiyet duası yaptı: ''Allah yolumuzu açık, başarılamızı daim eylesin.''

Romanya''da da yağış var

Cluj ile TT Arena''da oynanan mücadelede maça damgasını vuran hava şartları Romanya''da da bekleniyor. Cluj'da şiddetli bir yağmurun başladığı, yağmurun maç günü ve saatinde de bu şekilde devam edeceği belirtildi. Cluj''da maç günü sıcaklık 14 derece civarında; akşam maç saatinde ise sıcaklığın 6 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor.


11 yıl önce