|

Brezilyalı Washington Konyalı oldu

Aa
00:00 - 3/09/2007 Pazartesi
Güncelleme: 14:34 - 3/09/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Brezilyalı Washington Konyalı oldu
Brezilyalı Washington Konyalı oldu

Konyaspor ile anlaşan Brezilyalı Washington Luiz Mascarenhas, sözleşme imzaladı. Tatlıcak Tesislerinde düzenlenen toplantıda ilk olarak söz alan Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan, ligde 4 haftanın geride kaldığını, bu süre içinde bazı tatsız seyirci olaylarının yaşandığını söyledi. Konyaspor olarak her zaman Türk futbolunda temiz bir sayfa açılması temennilerini dile getirdiklerini ifade eden Şan, “Bugüne kadar Mevlana şehri olmamız nedeniyle sevgi, barış ve kardeşliğin stada yansıtılması için çalışan bir kulüp olduk. Bazı eksikliklerimiz olabilir ama bu kardeşliği en iyi şekilde göstermeye çalıştık” dedi. Şan, bu hafta sonu kendi evlerinde oynadıkları Denizlispor maçında hakemlerin, ikici yarıda ilk yarıya oranla çok farlı bir yönetim sergilediklerini iddia ederek, şunları söyledi:

“Bu tür hadiselerin artık Türk futbol sahalarında gerçekleşmemesini temenni ediyorum. Denizlispor maçında akreditasyon kartı olan bir arkadaşımızın şahit oldukları bizi hayretler içinde bıraktı. Akredite kartı olan bir arkadaşımız Denizlispor Kulüp Başkanı Ali İpek'in, devre arasında soyunma odasına doğru giderken maçın yan hakemine, 'Bu nasıl penaltı? Söyle orta hakeme bu pisliği temizlesin' dediğini işitmiş. Başkanın bunu söylediği konusunda şahidimiz vardır. Bunu duyduktan sonra maçın hakeminin ikinci yarıdaki yönetimini anlıyorum. Denizlispor maçının orta hakemi, bu şekilde devam ederse ben onu artık Konya'daki maçlarda görmek istemiyorum.”

Bu tür hadiselerin olmaması gerektiğini dile getiren Şan, “Son iki haftadır hakemlerin yanlış kararlarıyla 2'şer puanımız heba oldu. Trilyonlarca para harcıyoruz, onlarca zahmete katlanıyoruz. Umarım bu tür şeyler bundan sonra yaşanmaz” dedi.

Şan, anlaşmaya vardıkları Washington'un Konyaspor'un gol yollarındaki eksikliği gidereceğine inandığını kaydetti.

Bu sezon yaptıkları transferlerle takımı güçlendirdiklerini dile getiren Şan, “Bu yıl geçen seneden daha iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Daha dikkatli olursak, hakem hataları ve şanssız golleri engellersek, bu sezon daha iyi yerlere geleceğiz” diye konuştu. Daha sonra söz alan Konyaspor'un yeni transferi Washington ise takım için diğer futbolcularla birlikte elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağını söyledi.

Takımda çok güzel insanlarla tanıştığını, kendisinin çok sıcak bir şekilde karşılandığını ifade eden Washington Luiz Mascarenhas, “Konyaspor'u daha yukarılara taşıyacağım. Burada olduğum için çok mutluyum” dedi.

Washington, daha sonra kulüp başkanı Ahmet Şan ile birlikte kendisini sezon sonuna kadar Konyasporlu yapan sözleşmeyi imzaladı.

17 yıl önce