|

CAF Kupası maçında 'Rabia' protestosu

Güney Afrika Cumhuriyeti ekibi Orlando Pirates ile Mısır takımı El-Ehli arasında oynanan Afrika Futbol Konfederasyonu Kupası (CAF) yarı final ilk karşılaşması esnasında Mısırlı bir grup taraftar, Rabia olaylarını protesto etti.

Yeni Şafak
10:26 - 27/09/2015 الأحد
Güncelleme: 07:28 - 27/09/2015 الأحد
AA

Johannesburg kentindeki Soweto Orlando Stadı'nda Rabia tişörtleri giyen yüzden fazla taraftarın ellerinde bayraklarla Rabia işareti yapmaları üzerine, güvenlik güçleri müdahale etti. Mısırlı tarafların protestosuna Güney Afrikalılar destek verirken, Rabia tişörtlerini toplayan güvenlik güçleri grubun maçı izlemesine izin verdi.



Bir El-Ehli taraftarı, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'ye Müslüman Kardeşler'in üyelerini yargılamaktan vazgeçmesi mesajını yolladıklarını söyledi. El-Ehli takımını desteklediklerini belirten taraftar, "Bu maçı fırsat bilerek Mısır'ın şu anki durumunu Güney Afrikalılara ve dünyaya bildirmek istedik" diye konuştu.



Johannesburg'da Orlando Pirates ve El-Ehli arasında 2013 yılında oynanan maçta da bir Mısırlı taraftar grubu, Rabia işaretleriyle olayları protesto etmişti.

#Güney Afrika'da maçta rabia protestosu
#Güney Afrika Cumhuriyeti
#Orlando Pirates
#El-Ehli
#Rabia
#protesto
#Futbol
٪d سنوات قبل