|

Carlinhos Galatasaray'da!

Cim Bom 1 yıldan bu yana peşinde olduğu Fluminense'nin sol beki Carlinhos'un transferini nihayet bitirdi. Brezilya ekibine bonservis için ödenecek miktar 4.4 milyon Euro. 4 yıllık imza atacak Sambacı ise sezon başına 2.5 milyon Euro alacak.

.
00:00 - 7/06/2013 Cuma
Güncelleme: 14:42 - 7/06/2013 Cuma
Yeni Şafak
Carlinhos Galatasaray'da!
Carlinhos Galatasaray'da!

Galatasaray, teknik direktör Fatih Terim'in 1 yıldan bu yana ısrarla istediği Fluminense'nin sol beki Carlinhos'un transferinde amacına ulaştı.

'in haberine göre, Brezilya ekibiyle uzunca bir zamandır pazarlık halinde olan Cim Bom, nihayet istediği şartlarla anlaşma zemini buldu. Carlinhos için 5.5 milyon Euro bonservis bedelinde direten Fluminense, yapılan son pazarlıkların ardından 4.4 milyon Euro'ya (Yaklaşık 11 milyon TL) ikna oldu. Brezilya kulübüyle anlaşma sağlayan Cim Bom, cazip bir teklifle 26 yaşındaki savunmacıyı da ikna etti. Ülkesinde yıllık 1 milyon Euro civarında bir ücret kazanan Carlinhos'a 4 sezonluk kontrat ve yıllık 2.5

milyon Euro garanti para öneren Sarı-Kırmızılılar, olumlu yanıt aldı. Transferle ilgili resmi açıklamanın bugün ya da yarın yapılması planlanıyor.

Taffarel ikna etti

Transferde kaleci antrenörü Claudio Taffarel'in önemli rol oynadığı, hem Fluminense idarecileriyle hem de Carlinhos ile görüştüğü bildirildi. Resmi imzalar atıldıktan sonra Brezilyalı oyuncunun Türkiye'ye gelerek tesisleri ve Türk Telekom Arena'yı gezeceği kaydedildi.

6 numaralı formayı istedi

Carlinhos'un görüşmeler esnasında Taffarel'den özel bir istekte bulunduğu öğrenildi. Forma numarasında hassas olan

Brezilyalı'nın, 6 numaranın boşta olup olmadığını sorduğu ifade edildi. Geride kalan sezonda 6 numarayı kimsenin tercih

etmemesi nedeniyle Carlinhos'un çok mutlu olduğu ve bu formanın kendisi için ayrılmasını rica ettiği bildirildi. Taffarel'in bu isteği Fatih Terim'e ileteceği kaydedildi.

11 yıl önce