|

Doktorundan dikkat çeken açıklama: Omar Elabdellaoui’nin görme kaybı olacak mı?

Galatasaray'ın Norveçli futbolcusu Omar Elabdellaoui’nin sağlık durumu hakkında Prof. Dr. Vedat Kaya açıklamalarda bulundu. Kaya, yıldız ismin görme kaybı riskine dair dikkat çeken ifadeler kullandı. Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de Omar'ı ziyareti sonrasında basın mensuplarıyla aldığı bilgileri paylaştı.

12:50 - 1/01/2021 Cuma
Güncelleme: 15:51 - 1/01/2021 Cuma
Yeni Şafak
Omar Elabdellaoui, sezon başında Olympiakos'tan Galatasaray'a bedelsiz olarak transfer olmuştu.
Omar Elabdellaoui, sezon başında Olympiakos'tan Galatasaray'a bedelsiz olarak transfer olmuştu.

Galatasaraylı Omar Elabdellaoui’nin yeni yıl kutlaması yaptığı esnada elinde havai fişek patlamış ve gözünde hasarlar oluşmuştu. Norveçli yıldızın sağlık durumu hakkında Prof. Dr. Vedat Kaya'dan açıklama geldi.


“Düne göre daha iyi durumda"

“Mutlaka olumsuz etkilenme ilk etapta olacak. Önemli olan finalde nereye varacağız. Dün gece almadan önce incelememizi yaptık, sabah tekrar gördük; bütün tetkiklerini yaptık. Düne göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim”

“Bir gözü diğerine göre daha hasarlı"

Göreceli olarak bir gözün diğerine göre daha hasarlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Vedat Kaya, “Futbola dönüşüyle ilgili bir şey söylemek zor olur. Önümüzdeki süreçte yapılacak olan işlemlerle daha da iyi bir duruma geleceğini umuyoruz” açıklamasında bulundu.

Kaya konuşmasını şöyle sürdürdü;
  • “Burası aynı zamanda üniversitesi kliğini. En iyi ekipmana sahip bir yer. Bu tür vakalara daha önceden de müdahale ettik. Bunu şu anlamda söylüyorum; Bu tür yaralanmalarda ilerleyen süreçte müdahaleler gerekebilir. Bunları tam olarak en iyi şartlarda, dünya ortalaması üzerinde yapmaya sahibiz ve de yapacağız. Görme yetisi var ama ileriki dönemdeki gidişat nasıl olur onu söylemek çok bağlayıcı olur. Basit bir parça yüzünden görme değişebilir. Ertesi gün temizlerseniz görme artar. Bunlarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Termal yanık ve ona bağlı bir tedavi uygulayacağız.”
"Yüzeyin restorasyonunu adım adım planlıyoruz"
  • “Termal kimyasal bir yanık. Temizlik işlemi yaptık, yüzeydeki materyalleri temizledik, gereken işlemleri yaptık. Bu bile 1 gün içinde büyük fark yarattı. Şimdi yüzeyin restorasyonunu adım adım planlıyoruz”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz: Umudumuz var
  • "Omar'ın morali iyi. Çocukları koruma amaçlı yaşanmış bir şey. Bu yaşanan olayı 2020 yılına havale edelim. Göz, en hassas organlarımızdan biri. İyiye doğru gidiş var, umut hiçbir zaman kesilmemeli. 1-2 hafta beklememiz gerekiyor sanırım. Bu havai fişekler peynir ekmek gibi satılıyor. Devletimiz bunlara önlem almalı."









#Galatasaray
#Omar Elabdellaoui
3 yıl önce