|

Elde var sıfır

İlk yarıda Turgay ve Ömer ile kaçan net fırsatlar 'tarihi zafer' sinyalleri verdi ancak 48'de Fletcher ile başlayan (73 Obertan, 77 Bebe) gol sağanağı rüyadan uyandırdı. Şampiyonlar Ligi'ndeki 4. maçında da puan ve gol hasretini dindiremeyen grubun etkisiz elemanı Bursaspor, Valencia'nın kazanmasıyla ikinci tur şansını kaybetti; azalan UEFA Avrupa Ligi umutları ise son iki maça kaldı

Süleyman Hatırasu
00:00 - 3/11/2010 Çarşamba
Güncelleme: 02:06 - 3/11/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Elde var sıfır
Elde var sıfır

Şampiyonlar Ligi 4. maçında sahasında Manchester United'ı ağırlayan Bursaspor, ilk gol ve puan umuduyla çıktığı karşılaşmadan 3-0 mağlup ayrıldı. Geride kalan 3 maçın aksine gole daha yakın bir görüntü çizen, net de fırsatlar yakalayan yeşil-beyazlılar, tecrübesiz olmanın da etkisiyle kaleci Van der Sar'ı geçemedi. Orta sahada kurduğu baskıyla topa daha fazla sahip olmaya çalışan temsilcimiz, özellikle ilk yarıda bunda başarılıydı, ancak bunun yanına golü ekleyemedi. 22. dakikada Sercan'ın pasıyla ceza sahası sağ çarprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Turgay, topu Van der Sar'a nişanladı. 34'te ceza sahası içinde kendisini unutturan Ömer Erdoğan, Ali Tandoğan'ın ortasında topu ıskalayınca net bir gol fırsatı kaçtı. İngiliz ekibi ise, 11'de Berbatov'un kafa şutu ve 33'te Fletcher'in vuruşlarından yararlanamadı. İkinci yarıda şok bir golle yenik duruma düşen yeşil-beyazlılar, ardından iki önemli fırsat buldu ancak topun gideceği adres yine yanlıştı. 48'de ceza sahası içi sağ çarprazında düzgün bir vuruş yapan Fletcher, Manchester'ı 1-0 öne geçirdi. 49'da Şampiyonlar Ligi'nde gol atma sevinci yaşayan tek Bursasporlu olan Ivan Ergiç'in ve 53'te Insua'nın müsait durumdaki şutları kalecinin üzerine isabet aldı. Temponun düştüğü anlarda, 73. dakikada Manchester United, Obertan'ın sert ve düzgün vuruşuyla 2-0 öne geçti. Bursasporlu taraftarların da alkışladığı bu golle umutlar iyice söndü. Nitekim 3. gol de çok geçmeden (77. dakika) Bebe ile geldi.


GECENİN RENKLERİ

Bursasporlu taraftarlar 12. adam görevini eksiksiz yerine getirdi. Skor 3-0 olmasına rağmen tribünler takımlarını daha fazla desteklemeye başladı, İngilizler de alkışlar ve “Bursaspor” tezahüratlarıyla eşlik etti. Futbolcular maç sonu alkışlarla uğurlandı, iki takım taraftarları tel örgüler arasından kaşkol alışverişi yaptı.


Futbol adına doğruları yaptık

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, özellikle ilk yarıda doğruları yapan bir takım olabildiklerini kaydetti. Manchester'ın galibiyeti hak ettiğini kaydeden genç teknik adam, “Beklentimiz gol bulabilmekti. Bir şeyleri üstüne koyan bir Bursaspor vardı sahada. Tam oyunda riske alıp çift forvete döneceğimiz anda golü yedik. İkinci yarının başında yenik duruma düşmeseydik farklı olurdu. Kısacası futbolun nasıl oynanması gerektiğini herkese gösterdik” dedi. Gol bulmak adına aceleci davrandıklarını ifade eden Sağlam, taraftarın skora rağmen Manchester'ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.


Valencia : 3 Rangers : 0

Bursaspor'un grubundaki diğer maçta Valencia, sahasında ağırladığı Glasgow Rangers'ı 3-0 mağlup etti. Milli futbolcumuz Mehmet Topal'ın yedek oturduğu mücadelede Valencia, 33. dakikada Soldado ile öne geçti, 71'te yine bu oyuncuyla iki farklı üstünlüğü buldu. Skoru belirleyen golü yine İspanyol temsilcisi adına 90. dakikada Costa kaydetti. Valencia bu sonuçla ikinci sıraya yükseldi.













14 yıl önce