|

Final bileti Eczacıbaşı'nın

Eczacıbaşı VitrA, Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi yarı finalinde rakibi geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine Vakıfbank'tı. Ancak bu kez roller değişti. Sert servislerle Vakıfbank'ın oyun kurmasına izin vermeyen turuncu-beyazlılar, Larson ve De La Cruz ile sonucu gidip bu sezon rakibini 3. kez mağlup etti ve bugün saat 19.00'da finalde İtalyan Unendo Yamamay'ın rakibi oldu. Vakıfbank'ta Sheilla ile Vasileva performansıyla hayal kırıklığı yaşattılar.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2015 Pazar
Güncelleme: 03:25 - 5/04/2015 Pazar
Yeni Şafak

Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Final'inin iki Türk ekibini karşı karşıya getiren ilk gün maçında Eczacıbaşı VitrA, VakıfBank'ı 3-1 yenerek finale yükseldi. Bu kulvarda 35 yıl sonra yeniden final oynama hakkı elde eden Eczacıbaşı VitrA, bugün şampiyonluk için İtalya'nın Unendo Yamamay ekibi ile finalde karşılaşacak. Müsabakaya 4-0 ile başlayan Eczacıbaşı VitrA, bu üstünlüğünü set sonuna kadar korudu ve 25-22 ile 1-0 öne geçti. İkinci sette oyuna ağırlığını koyan taraf VakıfBank oldu ve Rasic'in hücumdaki etkili oyunuyla seti 25-16 kazanarak skoru eşitledi: 1-1. Eczacıbaşı VitrA, üçüncü sete iyi başlayan taraf olurken, ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. 22-22'de rakibine yakalanmasına rağmen turuncu-beyazlılar, seti 25-22 kazanarak 2-1 öne geçti. Dördüncü sette hızını kesmeyen Eczacıbaşı VitrA, ilk teknik molayı 8-3, ikinci teknik molayı ise 16-11 üstün geçti. Bu seti de 25-22 galip tamamlayan Eczacıbaşı VitrA, maçı 3-1 kazanarak finale yükseldi. Temsilcimizin finaldeki rakibi ev sahibi Chemik'i 3-0 mağlup eden İtalyan ekibi Unendo Yamamay oldu. Final bugün saat 19.00'da oynanacak. Bu maçtan önce saat 16.00'da Vakıfbank ile Chemik arasında üçüncülük maçına çıkacak.




Fenerbahçe Avrupa şampiyonu


Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Kadınlar Şampiyonlar Ligi finalinin rövanşında Avusturya'nın Linz AG Froschberg takımını 3-1 yenen Fenerbahçe, tarihinde ilk kez Avrupa şampiyon oldu. Finalin ilk ayağını deplasmanda 3-2 kazanan sarı-lacivertli takım, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda rakibini rövanşta da yenerek kupayı kazandı. Fenerbahçe'den Wen Jia 2, Elizabeta Samara da aldıkları galibiyetlerle şampiyonluğu getiren isimler oldu. Tek yenilgiyi Irene Ivancan aldı. Karşılaşmayı ETTU Başkanı Ronald Kramer ve Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen'in yanı sıra F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticiler ve çok sayıda taraftar takip etti. Antrenör Davit Sargsyan yönetimindeki 2014-2015 sezonunda Devler Ligi'nde Wu Yang, Wen Jia, Irene Ivancan, Elizabeta Samara ve Yana Noskova ile mücadele eden sarı-lacivertliler, yaptığı 10 maçı da kazanma başarısı gösterdi. F.Bahçe geçen yıl finalde yenilmiş ve Avrupa ikincisi olmuştu.

#Eczacıbaşı VitrA
#Voleybolda Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi
#vakıfbank
9 yıl önce