|

Florent Malouda 37 yaşında milli takımını değiştirdi

Süper Lig'in eski yıldızı Florent Malouda, futbol kariyerinin son dönemlerinde başına iş açtı. Bunun sebebi ise tecrübeli futbolcunun 37 yaşında milli takımını değiştirmesi.

Yeni Şafak
16:43 - 24/10/2017 Salı
Güncelleme: 17:51 - 24/10/2017 Salı
Yeni Şafak
2013-2014 yılları arasında Trabzonspor'da forma giyen Florent Malouda, 37 yaşında milli takımını değiştirdi.
2013-2014 yılları arasında Trabzonspor'da forma giyen Florent Malouda, 37 yaşında milli takımını değiştirdi.

Fransa Milli Takımı'nda 80 kez forma giyen Florent Malouda, futbol kariyerinin son dönemlerinde milli takımını değiştirme kararı aldı.

Fransız Guyanası ile 12 Temmuz 2017 tarihinde Honduras karşısında maça çıkan 37 yaşındaki futbolcunun bu hamlesi hem milli takımını hem de kendini yaktı. FIFA kurallarına göre A Milli Takım forması giyen bir futbolcunun başka bir takım forması giymesi özel şartlar dışında mümkün gözükmüyor. Bu sebeple soruşturma geçiren Malouda, kariyerinin son dönemlerinde FIFA'dan ceza aldı.

  • Malouda, Honduras ile Fransız Guyanası'nın 0-0 berabere kaldığı maçta forma giydi. Disiplin kurulu, oyuncunun daha önce Fransa Milli Takımı'nda oynaması nedeniyle durumunu 'uygunsuz' buldu.

FIFA'nın kuralı gerekçe gösterilerek Malouda'nın 2 resmi müsabakadan men edildiği açıklandı ancak Guyana'nın teknik direktörü Jair Karam, ülkenin FIFA'ya üye olmadığını sadece Concacaf'a bağlı olduğunu söyleyerek kendilerini savundu.

  • 37 yaşındaki Florent Malouda, Hindistan Ligi takımlarından Delhi Dynamos takımında forma giyiyor. Tecrübeli futbolcu Hint liginde çıktığı 32 maçta 3 gol attı 11 de asist yapma başarısı gösterdi.

#Florent Malouda
#Trabzonspor
#Fransız Guayanası
7 yıl önce