|

İşte milli ruh

A Milli Futbol Takımımız’ın 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandığı İsveç maçının ardından konuşan ay-yıldızlı futbolcularımız iddialı açıklamalar yaptı. Serdar Gürler, “ İşte Türk ruhu, işte milli ruh. İnşallah artık bundan sonra böyle devam eder” derken, Mehmet Topal ile Çağlar Söyüncü, hatalarının da olduğunu bunları düzelteceklerini söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 12/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:17 - 12/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Dünya milli takımı konuşuyor
Dünya milli takımı konuşuyor

A Milli Futbol Takımımız’ın UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’taki ikinci maçında İsveç ile yaptığı mücadelede 2-0’dan geri gelerek 3-2’lik galibiyete uzanması tüm yurdu sevince boğarken galibiyetin mimarı oyuncularımız da iddialı açıklamalarda bulundu. Sahada sergilediği futbolla dikkat çeken isimlerden olan Serdar Gürler, çok iyi başladıkları müsabakanın ilk yarısında talihsiz bir gol yiyerek 1-0 geriye düştüklerini ancak baskılı oyunlarını sürdürdüklerini söyledi. Maçın başından sonuna kadar oyunun hakiminin kendileri olduğunu vurgulayan Serdar, “2-0’dan 3-2 almayı başardık. İşte Türk ruhu, işte milli ruh. İnşallah artık bundan sonra böyle devam eder” dedi. Genç bir takım olduklarını dile getiren Serdar, 2-0 geriye düşmelerine rağmen tribünlerde maçın başından sonuna kadar kendilerini destekleyen taraftarlara teşekkürlerini sundu. Serdar Gürler, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda A Milli Takım’ın Çekya karşısında geriden geriden gelerek aldığı 3-2’lik galibiyetin bir benzerini İsveç’te yaşadıklarını da sözlerine ekledi.

ÇIKARMAMIZ GEREKEN DERSLER VAR

Ay-yıldızlı takımın deneyimli isimlerinden ve takım kaptanı Mehmet Topal, “Çok güzel bir müsabaka olduğunu düşünüyorum. Takım halinde maça çok iyi başladık, pozisyonlar da bulduk ama gol bulamadık. Kalemize gelen iki uzun toptan şanssız goller yedik. Hocamız da hep söylüyor, böyle basit gollere önlem almamız gerekiyor. Böyle basit goller yemek bize yakışmıyor” yorumunu yaptı. Defansın önemli isimlerinden Çağlar Söyüncü, “Bizi destekleyenleri, ülkemizi ve ailemizi sevindirmek istiyorduk. Çok şükür iyi oynayarak bunu başardık. Deplasmanda İsveç’e karşı böyle bir skor yakalamak çok güzel. Hatalarımız yok değil, hatalarımız da var. Bunlardan ders çıkaracağız. Seyirciye de ayrı bir parantez açmak istiyorum. Bizi burada yalnız bırakmadılar. Yarı yarıyaydı taraftarlarımız. Ayaklarına sağlık” diye konuştu.

ALLAHIMIZ’A ŞÜKÜRLER OLSUN

Milli takımın yeni yüzlerinden Zeki Çelik, maça iyi başladıklarını belirtirken, “Rakibe birkaz pozisyon verdik ancak mücadelede üstün olan taraf bizdik. Ama 2-0’dan da geri dönüp kazanmayı bildik. Türk taraftarlar epey vardı. Bizi desteklediler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz, çok sağ olsunlar” dedi. Milli kaleci Sinan Bolat ise galibiyetten dolayı çok sevinçli olduklarını belirtti. Maçta 3 puanı hak ederek kazandıklarını anlatan Sinan, “Allah’ımıza şükürler olsun, buradan 3 puanla dönüyoruz. Türkiye’nin görmek istediği güzel, arzulu bir futbolla güzel bir galibiyet aldık. Benim açımdan da uzun zaman sonra tekrar milli formayı giymek gurur verici. Lucescu ve Alper hocama da bana güvendikleri için teşekkür ediyorum. Türk seyircisi de mükemmeldi. Buraya gelerek bizi destekledikleri için ‘ayaklarına sağlık’ diyorum” açıklamasını yaptı.

  • Biz bunu hep yapıyoruz
  • A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup’taki ikinci maçında 2-0 geriye düştüğü İsveç karşısında son dakikalarda bulduğu gollerle sahadan 3-2 galip ayrılarak, unutulmaz geri dönüşlerine bir yenisini ekledi. A Milli Takım’ın unutulmaz geri dönüşlerinde akla gelen maçların başında, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki Çekya mücadelesi yer alıyor. A Grubu son mücadelesinde Türkiye, 2-0 geriye düştüğü maçta, son 3 dakikada Nihat Kahveci’nin golleriyle tarihi bir galibiyete (3-2) imza atarak adını çeyrek finale yazdırdı. Çekya’yı son dakika golleriyle eleyen Türkiye, çeyrek finalde de Hırvatistan karşısında inatçı karakterini ortaya koydu ve yarı final biletini cebine koymayı başardı. 90 dakika golsüz biterken, Hırvatistan 119. dakikada Klasnic’in golüyle öne geçti. Semih Şentürk 120+2. dakikada Hırvatistan filelerini havalandırdı ve karşılaşmanın penaltılara gitmesini sağladı. Penaltılarda rakibine üstünlük sağlayan Türkiye, yarı finale yükseldi. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye ilk geri dönüşünü ev sahibi İsviçre karşısında yaptı. Türk asıllı İsviçreli futbolcu Hakan Yakın’ın 32. dakikadaki golüne engel olamayan milli takım, 57’de Semih ile beraberliği bulmuş ve Arda Turan’ın 90+2’de attığı golle sahadan galibiyetle ayrılmıştı.
Dünya Türkiye’yi konuşuyor

A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi’nde 2. Grup 2. maçında İsveç’i deplasmanda 2-0 geriden gelerek 3-2 yenmesi hem İsveç basınında hem de dünya basınında geniş yankı buldu. Ülkenin önde gelen gazetelerinden Aftonbladet’in “Gecenin çöküşü” başlığını atarken, gazetenin baş spor yazarı Simon Bank, “Türkiye, İsveç’i çukurun dibine itti” yorumunda bulundu. İsveç devlet televizyonu SVT ise, “İsveç, Türkiye karşısında çöktü” başlığını kullandı. İsveç devlet radyosu SR’nin internet sayfasında ise,”Son dakikalarda nasıl 2 gol yedik. Hatalarımızı masaya yatırıp ders almamız gerekir” ifadelerini kullandı.


GECENİN EN BÜYÜK DRAMASI

İngiltere’den The Guardian gazetesi, maçı “Gecenin en büyük draması” olarak nitelerken, Emre Akbaba’nın 88. ve 90+2. dakikalarda gelen golleriyle maçın kahramanı olduğunu kaydetti. BBC ise, “Mükemmel bir takım oyununun sonucu” yorumunu yaptı. Daily Mail gazetesi, Türkiye’nin galibiyeti için “afallatıcı” ifadesini kullandı. UEFA, internet sitesinde yer alan maç yorumunda, Emre Akbaba için “Türkiye’nin kahramanı” ifadesini kullandı.

TÜRKİYE, İSVEÇ’İ YERE SERDİ

Fransız gazetesi L’Equipe, “Türkiye, İsveç’i yere serdi” başlığını atarken; Le Figaro ise, İsveç’in “yer ile yeksan” olduğunu belirtti. Almanya’nın önde gelen yayın organlarından biri olan Kicker dergisinin internet sayfasında, sonradan oyuna giren Emre Akbaba’nın attığı 2 golle oyunun gidişatını değiştirdiği belirtilirken, Spiegel dergisinde yer alan haberde de, Rusya’ya karşı 3 gün önce 2-1 yenilen Türk Milli Takımı’nın Solna’da önemli bir direnç ve geri dönüş sergilediği ifade edildi.

TÜRKİYE YUMRUĞUNU MASAYA VURDU

İtalyan gazetesi La Gazzetta dello Sport, “İsveç kendini kandırdı, Türkiye son anda işi ele aldı. Çalhanoğlulu Türkler tüyler ürperten bir yarışla, sonucu son dakikalarda değiştirerek İskandinavlar’a galip geldi” ifadeleri kullanıldı. Tuttosport gazetesi ise, Emre Akbaba’nın geri dönüşü tamamladığını kaydetti. İspanyol Marca gazetesi, “Türkiye, 2018 Dünya Kupası’nda yoktu, şimdi masaya vurmak ve oyuna geri dönebilmek için A Ligi’ne yükselmeyi hedefliyor” yorumunu yaptı. Hırvatistan’ın spor haberleri sitesi Gol, Türkiye’nin bu skorla gruptaki ilk sıra için yeniden iddialı konuma geldiğini belirtti.

#Türkiye
#İsveç
#Milli Takım
6 yıl önce