|

Mehmet Demirkol Beşiktaş'ın kararını yorumladı

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın derbi mücadelesine çıkmama kararına "Beşiktaş'ın örnek aldığı isimler, Baba Hakkı gibi isimler bu maçı oynardı" yorumunu yaptı.

Yeni Şafak
14:34 - 27/04/2018 Cuma
Güncelleme: 14:49 - 27/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Spor yorumcusu Mehmet Demirkol.
Spor yorumcusu Mehmet Demirkol.

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile kaldığı yerden oynanmasına karar verilen derbi maçına çıkmayacağını açıklamasından sonra dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Demirkol, Fanatik'e yaptığı açıklamada konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Federasyonun kararını doğru bulmuyorum"
  • Federasyonun kararını yanlış buluyorum. Bunun daha önce örneği yok. Bizim Süper Lig'de maçlar yarım kaldığında 3-0 hükmen mağlubiyet tehammül edilir. Federasyon, Mete Kalkavan, Şenol Güneş ve Beşiktaş'a inanmıyor. O zaman onlara ceza ver. Maçın devam etmesi teamüle aykırı. Mantıksız olup biten şeyler. Bu yüzden ben federasyonun kararını doğru bulmuyorum. Bu maç tekrarlanıyorsa o zaman Mete Kalkavan 2 yıl maç yönetemez.
"Süleymen Seba ve Baba Hakkı bunu yapmazdı"
  • Bence Beşiktaş'ın aldığı maça çıkmama kararı da yanlış. Beşiktaş'ın örnek aldığı isimler, Baba Hakkı gibi isimler bu maçı oynardı. Kazanırsan, Pancu zaferinden daha büyük bir zafer olurdu. Otto Bariç'e yapılan da yanlıştı, sahadan çekilmek de... Ali Şen sahadan çekmişti takımı... Tekrar ediyorum, Süleyman Seba ve Baba Hakkı bunu yapmazdı. İlk kendisi çıkardı sahaya. Bir tepki koymak lazımdı ama bu maça çıkmamak olmamalıydı.
"Karara saygım var"
  • Beşiktaş'ın divan kurulunda çıkan karara saygım var. Demokratik her ortamda alınan kararlara saygım var. Yönetim tek başına bu kararı alamadığı için üyelere sordu.

#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Mehmet Demirkol
6 yıl önce