|

Muslera devleşti: 0-0

UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçında Schalke 04’le berabere kalan Galatasaray, iyi oynamadığı mücadelede performansıyla “Buna da şükür’ dedirtti. Schalke galibiyeti kaçıran taraf olurken, gecenin tartışmasız yıldızı ise yaptığı kritik kurtarışlarla Galatasaray’a 1 puanı getiren kaleci Muslera oldu.

Umut Yılmaz
04:00 - 25/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:36 - 25/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Galatasaray Schalke 04 ile 0-0 berabere kaldı.
Galatasaray Schalke 04 ile 0-0 berabere kaldı.

Sampiyonlar Ligi D Grubu 3. hafta maçında Galatasaray, kendi sahasında Alman ekibi Schalke 04 ile 0-0 berabere kaldı. Rakibi karşısında etkili olamayan sarı-kırmızılılar, rakibinin ataklarını savuşturmakta zorlanırken, kaleci Muslera’nın kurtarışlarıyla bir puanı kurtardı. 9. dakikada Rodrigues’in sert şutunu kaleci Nübel kornere yumrukladı. 13’te Konoplyanka, Muslera’nın üzerinden topu aşırtırken çizgi üzerinde Linnes uzaklaştırdı. 45’te Eren’in vuruşunda Nübel’i geçemedi. 45+1’de savunmanın hatasından yararlanan Konoplyanka’nın vuruşund Muslera gol izni vermedi. 47’de Embolo, defansın arkasına sarkarken ilk şutunu Muslera çeldi, ikincisini Linnes çizgi üzerinden çıkarttı. 49’da Embolo’nun vuruşu Muslera’da kaldı. 57’de Konoplyanka’nın sert şutunu Muslera parmak ucuyla kornere çeldi. 58’de Caligiuri sağdan ortasında Embolo’nun vuruşu Muslera’nın ayağına çarparak filelere gitti, ancak yardımcı hakemin uyarısıyla ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 75’te Belhanda’nın kullandığı kornerde Ozan’ın kafa vuruşu defansa çarparak kornere çıktı. 82’de McKennie, 84’te SkrzbskiMuslera’yı geçemedi.


PORTO DEPLASMANDA GALİP: 1-3

Gruptaki diğer maçta Porto, Rusya’da Lokomotiv Moskova’yı 3-1 yendi. Portekiz ekibinin gollerini Marega (pen.), Herrera ve Corona attı. Rus ekibinin golünü Anton Miranchuk atarken, Fernandes penaltı kaçırdı.

  • Muslera’dan yeni rekor
  • Uruguaylı kaleci Fernando Muslera, Schalke 04 maçında ilk 11’de başlayarak Galatasaray’da yeni bir rekora imza attı. Sarı-kırmızılı takımda 8. sezonunu geçiren 32 yaşındaki kaleci, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup aşamasından itibaren Galatasaray formasını en fazla giyen yabancı oyuncu rekorunu egale etti. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 30. kez kalesini koruyan Muslera, sarı-kırmızılıların eski oyuncuları Faryd Mondragon ve Gheorghe Popescu’nun rekoruna ortak oldu. Muslera, Galatasaray’da en çok resmi maça çıkan ve en fazla kupa kazanan yabancı oyuncu rekorlarına sahip.
Ozan’ın ilk dev maçı

Galatasaray’ın genç futbolcusu Ozan Kabak, kariyerindeki ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıktı. Serdar Aziz’in yokluğunda Schalke 04 karşısında 18 yaşındaki Ozan Kabak, stoperde Maicon ile birlikte görevlendirildi. Genç futbolcu, bu sezon Süper Lig’de 4’ü ilk 11’de olmak üzere 5 karşılaşmada forma giydi. İkinci yarıda oynayan Mugdat ve Ömer Bayram’da ilk kez Devler Ligi’nde forma giydi.

Kadroda 5 değişiklik

Şampiyonlar Ligi’nde Schalke 04’ü konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda 5 değişikle sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig’de Bursaspor ile oynadığı maçta sakatlanan Serdar Aziz, Fernando ve Feghouli kadroda yer almazken, aynı müsabakada ilk 11’de görev yapan Mariano ile Ömer Bayram da yedeğe çekildi. Schalke 04 karşısında bu futbolcuların yerine Linnes, Maicon, Nagatomo, Donk ve Eren Derdiyok forma giydi. Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları bulunan Onyekuru ve Emre Akbaba da müsabakanın kadrosunda yer almadı.


Gençler Schalke’ye fark attı

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray-Schalke 04 U19 takımları UEFA Youth League’de karşı karşıya geldi. Karşılaşmada gülen taraf 3-0’lık skorla sarı-kırmızılı takım oldu. Galatasaray, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’ndaki maçta rakibini Atalay Babacan (2) ve Mutlu Aksu Doğan’ın golleriyle 3-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 4’e yükselterek rakibine yetişti. Grupta lider Lokomotiv Moskova’nın 7, Porto’nun ise 4 puanı bulunuyor.

Taraftarlardan büyük ilgi

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının Şampiyonlar Ligi’ndeki karşılaşmasına büyük ilgi gösterdi. Türk Telekom Stadı’nı dolduran taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi. Schalke 04’ün bin kadar taraftarı da kendilerine ayrılan yerde maçı takip etti. Bu arada karşılaşma öncesi iki takımın oyuncuları UEFA’nın Eşit Oyun kampanyası kapsamında birlikte poz verdi.

#Galatasaray
#Schalke 04
5 yıl önce