|

Mustafa Cengiz isyan etti: "Böyle militan bir hakem dünyada yok"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Karagümrük maçının Video Yardımcı Hakemi (VAR) Suat Arslanboğa'ya sert sözlerle tepki gösterdi. Sezon içerisinde yaşanan tartışmalı pozisyonları değerlendiren Cengiz'in "Bu nasıl kansızlıktır ya!" çıkışı dikkati çekti.

15:46 - 13/04/2021 Salı
Güncelleme: 16:34 - 13/04/2021 Salı
Yeni Şafak
Mustafa Cengiz
Mustafa Cengiz

Sarı-kırmızılı kulübün Mustafa Cengiz, GSTV canlı yayınına katıldı. Hakem hataları hakkında konuşan Cengiz, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Serdar Tatlı'yı istifaya çağırdı.

Mustafa Cengiz'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;


"Tiyatro bile değil, komedi"

  • "Ben boş kaldığım anda dinlenmeye geçiyorum. Genelde diğer takımları izlemem, kendi takımımın maçlarını izlerim. Ama başkan olduğum için diğer takımların maçlarını da izliyorum. Cumartesi ve pazar günü izlediğim maçları yarım bırakıp çıktım. Tiyatro çünkü. Tiyatro bir eserdir, bir emektir. Toplumsal bir mesaj verilir. Bu onu da aşmış artık, komedi bu. Daha önceden yazılmış bir şey. Önceden yazılmış ama bir yere doğru yazılmış sanki. Son 3-4 haftada büyük takımların maçlarını izlerken tahminlerde bulunuyorum ve bu tahminler asla şaşmadı."
"Hakemler içinde gruplaşma var"
  • "Rakip takımlar benim kardeşim, hiçbirine saygısızlık etmem. Benim Fenerbahçeli kardeşim, Beşiktaşlı eniştem, yakın arkadaşlarım var. Onlara hiçbir zaman düşmanlık duymadım, duymam da. Bir yöneticinin yaptığı hata, oyundan pul çalan bir karakteri ben arkadaşıma yüklemem. Camiama hiç yüklemem. Türkiye'de son bir iki aydır hakemler içinde bir gruplaşma var. Kendi halinde olanlar var. Şimdi de VAR hakemleri ve sahadaki hakemler diye bir bölünme var. Bu çok tehlikeli bir gelişme."

"Suat Arslanboğa kurallara aykırı bir karar verdi"

(Kerem Aktürkoğlu'nun pozisyonu)
  • "100 gramlık ters bir rüzgar bile, hafifçe dokunuş bile sizi uçurur. Hepimiz spor yaptık, o dokunuş seni uçurur. Ali Palabıyık da öyle gördü zaten. Ya Suat hoca, sen nasıl böyle yorumlarsın? Zemin mi kötü acaba? Bu zemin şu an Türkiye'deki en iyi zeminlerden biri. Kerem kendini atacak bir oyuncu da değil, öyleleri de var. Ben burada Ali Palabıyık'a asla kızamam. Kendisini hakem gören Suat arkadaşımız 'gel bir bak, kesinlikle penaltı değil, kendisi düştü' diyor. Dikkat edin, hiçbir Karagümrüklü oyuncu itiraz etmiyor. 'Kırmızı verme, sarı versen yeter' diyor. Suat Arslanboğa kurallara aykırı olarak böyle bir karar verdi. Böyle militan bir VAR hakemi dünyada yok. Açıklama da yaparlar şimdi. Eğer yapacaklarsa tüm konuşmaları versinler. Sadece bizim takımlara değil, tüm takımlar için versinler. Gizli bir şey yok ama küfür, hakaret varsa veremeyiz derseler saygı duyarız. Koca bir kent ayağa kalkıyor. Sen hangi mantıkla böyle karar versin. Kişisel bir düşmanlığın olabilir. başka bir takıma sempatin olabilir. Ama böyle bir karar veremezsin. Hakemler VAR'a aldanmayın. Toplum zaten koronavirüsten, oturmaktan, maddi durumdan rahatsız, gergin. Bu toplumu düşünün. Allah aşkına şunu yapmayın. Bu pozisyonda VAR'ın müdahale bile etmemesi gerek, VAR'a uyuluyor ama. Kerem'e cinler mi dokundu? Koşan adama dokunduğun an uçar."
"Bundan sonra orta hakeme değil VAR'a bakın?"

(DeAndre Yedlin'in sakatlandığı pozisyon)
  • "Yedlin'in pozisyonunda vuruyor, ayağını da uzattığını görüyorlar. Fakat VAR ve hakem heyetinin kararı doğal bir hareket, yer çekim hareketi olarak gösteriliyor. Bunu hayatın doğal akışı olarak gösteriyorlar. Bundan sonra orta hakeme değil VAR'a bakın? Telefon giriyor mu VAR odasına? Kısa mesaj atan var mı? Merak ediyorum... "
"Bu nasıl kansızlık ya!"

(Sivas maçındaki Onyekuru-Ziya pozisyonu)
  • "Bu da hayatın doğal akışı evet. Ali Şansalan, geçerken vurdu diyor. Kusura bakmayın diyor. Pandomim yapıyor. VAR'da da Ali Palabıyık var. Bu nasıl kansızlık ya! Sivasspor'da tribüne 6 işareti yapan Ziya isimli oyuncunun Onyekuru'ya yaptığı harekete devam kararı verdiler."

"Maçları VAR hakemleri belirlemeye başladı"

  • "Beni anlayan hakem yorumcuları da olacaktır. Yeni bir organ oluşuyor. MHK'nın içinde bir VAR organı oluştu. Artık maçların sonucunu orta hakemler yerine VAR hakemleri belirlemeye başladı. Şuanda VAR hakemliği, yardımcısı ve teknik heyet dahil, çimlerdeki hakemlerden daha etkin hale geliyor. Başka ülkelerde yanlışı düzenlemek için çalışıyorlar. Siz VAR tiyatrosu dediniz ama VAR organı var. Giderek de kemikleşiyor."
"Allah'tan bir perde iniyor ve görmüyorlar"

(İrfan Can Kahveci pozisyonu)
  • "İrfan Can Kahveci'nin dün akşam yaptığı hareketi kimse görmedi. Ne orta hakem, ne yardımcı hakem, ne de VAR hakemi gördü. Allah'tan bir perde iniyor ve görmüyorlar."
"Siz nasıl bu kadar kötü insanlarsınız?"
(Hatayspor maçındaki Kamara-Şener pozisyonu)
  • "Bu pozisyon için Kamara'nın bile içinin rahat olduğunu düşünmüyorum. Kamara, Şener’e yumruk atıyor. Maçın hakemi yumruğu görüyor ve VAR ile konuşuyor. Siz nasıl bu kadar kötü insanlarsınız? Bunu bizim lehimize de yapsa utanırım ve hakem hata yapmış derim. Bizde ahlaki bir erozyon var."
"MHK görevini yapmıyor"
  • "Merkez Hakem Kurulu (MHK) görevini yapmıyor. Çocukluğundan beri bir takım taraftarı olduğunu da biliyorum. Ama kararlarını etkiliyorsa, duygularını etkiliyorsa hakemlerin yazıklar olsun. MHK'nin artık bu hakemlere söz geçireceğine inanmıyorum. Hakemler çünkü istedikleri gibi davranıyorlar."
"Serdar Tatlı oradan ayrılsın"
  • "MHK, maalesef fonksiyonunu yitirmiştir. Üst üste 5 haftadır bize, 5 haftadır da rakiplerimizin lehine hata yapılmıyorsa burada kötü niyet ararım. Bizim maçtan sonra bile Falcao'yu attılar. Bence artık gücünü yitirdi MHK. Suat Arslanboğa başka takıma hata yapınca sözleşmesi feshedildi. Bize yapılınca neden edilmiyor. Serdar Tatlı'ya yazın görevini sonlandırsın."

"Bizi aptal yerine koyuyorlar"
  • "Kulüpler Birliği diyorlar. Ama birlik değil. 3 takım şampiyonluğa, geri kalanlar küme düşmemeye oynuyor. Birlik olması mümkün mü? Ben bunları dinlemek istiyorum. MHK fonksiyonunu yitirmiştir. Beş haftadır bize üst üste bu kadar hata olmaz. Bizim aleyhimize yapılan hatalar normal değil. Ben bunlarda kötü niyet ararım. Şu anda kontrolü kaybetmiş durumdalar. Neden Nihat Özdemir'in kişisel suçu yok dedim. Başkan oturup MHK'nın toplantılarına mı katılacak? Katılıyorsa onun da suçu var. TFF bana üç hafta ceza verdiler. 2'si deplasman, birini evde izledim. Karagümrük maçını 50 bin TL'ye izledim. Tahkim benim cezamı kaldırıyor yerine 50 bin TL ceza veriyor. Bizi aptal yerine koyuyorlar. Böyle bir şey olur mu? şıracı ile bozacı gibi. Tahkim ile Disiplin Kurulu'nun kararlarına da saygı duymuyorum."




#Galatasaray
#Mustafa Cengiz
3 yıl önce