|

Rijkaard takıma güveniyor!

Galatasaray'ın Hocası Rijkaard, 5-1'lik OFK Belgrad maçı sonrasında umut dolu açıklamalar yaptı.

00:00 - 6/08/2010 Cuma
Güncelleme: 10:12 - 6/08/2010 Cuma
Yeni Şafak
Rijkaard takıma güveniyor!
Rijkaard takıma güveniyor!

Rijkaard şunları söyledi:


UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda OFK Belgrad'ı deplasmanda yenerek play-off turuna yükselen Galatasaray'da Teknik Direktör Frank Rijkaard, ilk maçtaki sonucu telafi ettiklerini söyledi.


Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Frank Rijkaard, kendileri için çok önemli bir maç oynadıklarını belirterek, 'Rakibimiz, İstanbul'da 2-2 beraberlikle kendisi için çok güzel bir sonuç almıştı. Bizim de ilk maçtaki bu 2-2'lik sonucu telafi etmemiz gerekiyordu. Panik yapmadan, kendi futbolumuzu oynayarak sonuca gitmek istedik ve bunda da başarılı olduk' dedi.


İlk yarıda 2-0 öne geçmelerine karşın, OFK Belgrad'ın 1 gol bularak maçın heyecanını artırdığını bildiren Hollandalı teknik adam, 'Maçı iki takım da kazanabilirdi. Penaltıdan bulduğumuz 3. gol ve rakibin gördüğü kırmızı kart, bizim lehimize oldu. O andan itibaren de maçın sonucu ortaya çıktı' ifadelerini kullandı.


OFK Belgrad'a çok fazla pozisyon verildiği yönündeki bir soru üzerine de Rijkaard, 'Hatalar tabii ki yapılıyor ve amaç bunları minimuma indirmek. Bunları düzeltmek ve eksiklerimizi gidermek için çalışıyoruz' yanıtını verdi.


ARDA: 'FENERBAHÇE'YE ÜZÜLDÜK'

Galatasaray Kaptanı Arda Turan, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin kendilerinde baskı yaratıp yaratmadığı yönündeki bir soruyu cevaplandırırken, 'Biz kendi işimize bakmakla yükümüyüz, ama ben her Türk takımının Avrupa'da başarılı olmasını isterim. Onların adına üzüldüm. Umarım UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olurlar. Bir Türk takımı elendiği için üzüldük açıkçası' diye konuştu.


OFK Belgrad maçındaki futbolları için, 'İyi oynadığımızı düşünüyorum. Sahada ne yapmak istediğini bilen bir takım vardı' diyen Arda, şöyle devam etti:


'Aslında ilk maçta daha iyi oynamıştık, ama skor gelince her şey farklı oluyor. Burada saha şartları zordu. Çok sıcak bir hava vardı ve çimler de uzundu. Bize yakışan futbolu oynayıp, gereken skoru aldık. Evimize huzurlu dönüyoruz. Artık lige bakacağız. Bugün lige hazır bir Galatasaray görüntüsü verdiğimizi düşünüyorum.'


DJURDJEVİC: 'KÖTÜ DEĞİLDİK'

OFK Belgrad Takımı Teknik Direktörü Dejan Djurdjevic, Galatasaray'a 5-1 yenilmelerine rağmen oyuncularının mücadelesinden memnun olduğunu belirtirken, verilen penaltı kararının da hatalı olduğunu savundu.


Bu eşleşmede favorinin Galatasaray olduğunu ve ne kadar güçlü bir rakibe karşı oynadıklarını bildiklerini ifade eden Djurdjevic, 'Bu maç, bizim için çok büyük tecrübe olacaktır. Mücadelemizden memnunumuz. Ancak verilen kırmızı kart ve çalınan penaltı maçın kırılma anı oldu. Televizyondan izlediğimizde, kararın hatalı olduğunu gördük' dedi.


Ayrıca, Sırp futbolcu Nikola Simic de yaptığı açıklamada, kırmızı kart ve penaltının olmaması halinde, sonucun daha farklı olabileceğine inandığını belirtti.


(Maraton)

14 yıl önce