|

Seba vefat etti

Bir süredir tedavi gören siyah-beyazlıların Onursal Başkanı Süleyman Seba hayata gözlerini yumdu. Seba'nın cenaze töreni yarın (15 Ağustos Cuma) yapılacak

.
00:00 - 14/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:59 - 13/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Seba vefat etti
Seba vefat etti

Bir süreden beri rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören Türk futbolunun unutulmaz ismi ve Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba, 88 yaşında vefat etti. Solunum yollarındaki enfeksiyon sebebiyle GATA'da tedavi altına alınan ve daha sonra kalın bağırsak kitlesi sebebiyle operasyon geçiren Seba, tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Beşiktaş Kulübü, Seba'nın vefatıyla ilgili bir baş sağlığı mesajı yayınlayarak, 'Beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece Beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba'yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi Seba, bundan böyle gönüllerimizin bir parçası olarak tüm Beşiktaşlıların içinde yaşayacak' denildi.

Cuma Namazı öncesi tören

Süleyman Seba'nın cenazesi yarın İstanbul'da toprağa verilecek. Beşiktaş'tan yapılan açıklamaya göre efsane başkanın naaşı, Dolmabahçe'deki Bezmialem Valide Sultan Camisi'nde Cuma Namazı'nın namazının ardından Feriköy Mezarlığı'na defnedilecek. Seba için, cenaze namazı öncesi Vodafone Arena'da saat 12.00'de tören düzenlenecek. Seba'nın vefatı üzerine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, spor, iş ve siyaset dünyasından taziye mesajları yayınlandı.

Beşiktaş'a adanan hayat

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 5 Nisan 1926'da doğan Süleyman Seba, futbolcu olarak geldiği siyah-beyazlı kulüpte yöneticilik ve başkanlık yaptı. Seba, 1984-2000 yılları arasında 16 yıl başkanlık yaparken, bu dönemde Beşiktaş'a yeni tesisler kazandırırken, futbolda 5'er kez lig ve Cumhurbaşkanlığı Kupası, 4 Türkiye Kupası, 2 Başbakanlık ve 6 de TSYD Kupası olmak üzere toplam 22 kupa kazanıldı.


10 yıl önce