|

Sevilla-Club America arasında büyük gerginlik

La Liga ekiplerinden Sevilla, Meksika takımlarından Club America'yı yüzüncü yıl marşını çalmakla suçladı. Meksika'nın köklü takımlarından Club America ise suçlamalara resmi internet sitesi üzerinden yanıt verdi.

Yeni Şafak
11:35 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:23 - 19/10/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
Jorge DAlessio'nun bestelediği marş sözleri ve müziğindeki büyük benzerlikler nedeniyle Sevilla'da büyük tartışma konusu oldu.
Jorge DAlessio'nun bestelediği marş sözleri ve müziğindeki büyük benzerlikler nedeniyle Sevilla'da büyük tartışma konusu oldu.

Meksika'nın yüzüncü yılını kutlayan ekiplerinden Club America'nın yüzüncü yıl marşının Sevilla'nın marşıyla benzerliği iki taraf arasında soruna neden oldu.



İspanya'nın Sevilla takımı taraftarları marşları çalındığı gerekçesi ile Club America takımına tepki gösterdiler. Meksika ekibi ise konuya resmi internet sitesi üzerinden açıklık getirdi:


  • "Kulübümüzün 100. yıl kutlamaları kapsamında M. Jorge DAlessio'ya bir marş bestelemesi için teklif götürdük. DAlessio da 15 Ekim'de Azteka Stadı'nda oynadığımız Xolos mücadelesinin devre arasında yaptığı marşı bizlere tanıttı. Müzikal eser orijinal olduğu halde bazı suçlamalar aldık. Bu nedenle şarkı hiçbir zaman kullanılmadı. Kulübümüz bu konuda hiçbir sorumluluk üstlenmemektedir. Club America olarak şarkıdan dolayı rahatsız olan tüm taraftarlardan da özür diliyoruz."
Sevilla'nın yüzüncü yıl marşı




Club America'nın yüzüncü yıl marşı


#Club America
#Sevilla
8 yıl önce