|

Sverkos atağı

Beşiktaş, daha öncede transfer listesinde olan ve Avrupa Şampiyonası'nın açılış golünü atan Vaclav Sverkos için Banik Ostrava kulübüyle görüşmeleri hızlandırdı.

Engin Albayrak
00:00 - 9/06/2008 Pazartesi
Güncelleme: 02:09 - 9/06/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Sverkos atağı
Sverkos atağı

Beşiktaş yönetimi, daha önce de listelerinde bulunan Çek Cumhuriyeti'n- den Vaclav Sverkos'u tekrar gündeme aldı. Bobo'nun satılması halinde iyi bir golcü almanın hesaplarını yapan siyah-beyazlılar, Çek Cumhuriyeti'nin İsviçre'yi 1-0 yendiği maçta tek golü kaydeden 25 yaşındaki futbolcu için girişimlerini hızlandırdı. Banik Ostrava'da oynayan futbolcunun bonservisinin 1.5 milyon euro olması Beşiktaş'ı bu transfer konusunda umutlandırıyor.


Diğer alternatif isimler İvan Klasnic ve Mevlüt Erdinç konusunda ise bazı çekinceler bulunuyor. Mevlüt'ü transfer etmek isteyen kulüpler arasında F.Bahçe ve Bolton'un olması ve bonservisin 4.5 milyon euro olması bu transfer zorlaştırıyor. Almanya'nın Werder Bremen takımında forma giyen İvan Klasnic konusunda ise sağlık durumu şüphe oluşturuyor. 28 yaşındaki Hırvat asıllı Alman futbolcu, 2 kez böbreklerinden ameliyat geçirdi.


Nuri Şahin'i ikna çabaları yoğunlaştı

Beşiktaş, Nuri Şahin'i ikna edemezse en azından kiralamayı düşünüyor. B.Dortmund Başkanı Rauball'la görüşen siyah-beyazlıların 2,5 milyon euro karşılığında prensipte anlaşırken, Nuri'yi ikna çabaları sürüyor. Nuri Şahin'in İran'lı menajerinin yarın İstanbul'a geleceği öğrenildi. Beşiktaş, Nuri'ye 3+1 yıllık sözleşme önerirken, ilk yıl 800 bin, 2. yıl 900 bin ve 3. yıl da 1 milyon euro önerdiği bildirildi.


16 yıl önce