TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan istifa açıklaması

09:10, 05/10/2026, PazartesiG: Güncelleme: 09:18, 05/10/2026, Pazartesi
Diğer
TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan istifa açıklaması
TFF Başkanı Hacıosmanoğlu göreve devam edeceğini ifade etti.

Türk futbolundaki hakem soruşturması gündemdeki yerini korurken, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan dikkat çeken mesajlar geldi. Hacıosmanoğlu, sürece ilişkin sessizliğini bozarak mücadele vurgusu yaptı.

Türk futbolundaki hakem soruşturması gündemdeki yerini korurken, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan sürece ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi. Hacıosmanoğlu, yaşanan gelişmeler karşısında sessiz kalmayı tercih ettiklerini belirtirken, gerektiğinde her türlü mücadeleyi göze alacaklarını ifade etti.

Gazeteci Mehmet Arslan'a konuşan TFF Başkanı, soruşturma sürecine ilişkin değerlendirmelerinde Türk futbolunun geçmişten gelen sorunlarına dikkat çekti.

Hacıosmanoğlu'nun açıklamaları şöyle;

"Hiç kimse, 100 küsur yıllık Türkiye Futbol Federasyonu’nun ve 15, 20, belki 30 yıllık futbol kokuşmuşluğunu ve ahlaksızlığını, iki yıllık başkanlığımda bana ve yönetim kurulundaki arkadaşlarıma mal etmeye kalkmasın."

"Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için devletimizin ilgili tüm kurumlarıyla tam bir iş birliği içerisinde olacağımızı; üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi ve Türk futbolunun geleceği adına gerektiğinde elimizi değil, bütün sorumluluğumuzu taşın altına koyacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyorum."

"Önümüzdeki hafta sonu başlayacak liglerimiz için tüm planlarımızı masaya yatırdık. Uluslararası mecralarda ülkemizi sıkıntıya düşürmemek, itibarımızı zedelememek en büyük arzumuzdur."

"Sessiz kalmamızı farklı algıladıklarını ve rol kapma derdine düştüklerini görüyorum. Hayatım boyunca her türlü kavgayı, bedeli ne olursa olsun göze almış birisiyim. Devletimize güveniyoruz. Halkımızı sükûnete davet ediyoruz. Süreç kapsamında alınabilecek her türlü önlemi alacağımızı ve gerekli tüm adımları hayata geçireceğimizi Türk halkına açık ve net bir şekilde ifade ediyorum"


A Milli Takım'da sakatlık: Antrenmanı yarıda bıraktı
Spor
A Milli Takım'da sakatlık: Antrenmanı yarıda bıraktı


Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026